Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ετοιμάζεται το Τατόι για την ταφή του – ΒΙΝΤΕΟ

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες του χώρου όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, με ειδικά συνεργεία να βρίσκονται στο βασιλικό κοιμητήριο στο Τατόι.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το παρασκήνιο της απόφασης για την κηδεία του

Από το πρωί της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιούνται υλοτομικές εργασίες, προκειμένου να απομακρυνθούν κλαδιά και κορμοί καμένων δέντρων που είχαν μείνει από την καταστροφική πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2021. Αναμένεται να γίνουν και επιπλέον εργασίες έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά και με ασφάλεια η προσέλευση όσων παραβρεθούν στην τελετή.

Όπως αποφασίστηκε έπειτα από τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα διαδικαστικά της κηδείας, θα ταφεί ως ιδιώτης κοντά στους προγόνους του. Η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τελεστεί τη Δευτέρα στην Μητρόπολη Αθηνών και έπειτα θα μεταφερθεί στο Τατόι για να θαφτεί δίπλα στους προγόνους του.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι άλλοι έχουν ταφεί στο Τατόι

Στο βασιλικό κοιμητήριο βρίσκεται το Μαυσωλείο, ένα εντυπωσιακό νεοβυζαντινό κτίσμα με έτη κατασκευής 1936 – 1940, το οποίο φιλοξενεί τους τάφους του Βασιλέως Κωνσταντίνου Α’, της Βασίλισσας Σοφίας και του Βασιλέως Αλέξανδρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ