Βομβιστική επίθεση με 7 νεκρ��ύς στη Σομαλία

Βομβιστική επίθεση με 7 νεκρούς στη Σομαλία

 

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας αξιωματικός της αστυνομίας, σκοτώθηκαν σήμερα σε μια βομβιστική επίθεση στο Μογκαντίσου, σε μια ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση αλ Σεμπάαμπ των Σομαλών ανταρτών. Η επίθεση αυτή προστίθεται σε μια σειρά ενεργειών των τελευταίων ημερών στη σομαλική πρωτεύουσα.

Αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι μια βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Αμπντικάφι Χιλόουλε Οσμάν, αξιωματικός της αστυνομίας και πρώην στέλεχος της αυτοδιοίκησης στην πρωτεύουσα. Ο αξιωματικός σκοτώθηκε από την έκρηξη, όπως επίσης και δύο αστυνομικοί συνοδοί του και τέσσερις πολίτες. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο πλάι του δρόμου και όχι στο όχημα του προσώπου που αποτελούσε το στόχο της επίθεσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Σομαλοί αντάρτες της οργάνωσης Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση περιγράφοντας τον Χιλόουλε Οσμάν ως έναν «εχθρό του Αλλάχ» ο οποίος εργαζόταν, σύμφωνα με την ίδια, για ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Ο εκπρόσωπος των Σεμπάμπ Αμπντιαζίζ Αμπού Μούσαμπ δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση έγινε από την οργάνωση και προειδοποίηση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δολοφονίες.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Σομαλίας είπαν εξάλλου στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι απετράπησαν άλλες δύο απόπειρες να διαπραχθούν βομβιστικές επιθέσεις. Μία βόμβα βρέθηκε κρυμμένη στο αυτοκίνητο ενός βουλευτή του σομαλικού κοινοβουλίου.

Η Σεμπάμπ έχει κλιμακώσει τις συστηματικές δολοφονίες αξιωματούχων της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, προβαίνοντας σε επιθέσεις στην πρωτεύουσα, στην κεντρική και στη βόρεια Σομαλία.

Το θύμα της σημερινής επίθεσης «ήταν ένας εχθρός του Αλλάχ που καταζητούσαμε για εγκλήματα που είχε διαπράξει σε βάρος της μουσουλμανικής νεολαίας. Χαιρόμαστε που επιτέλους τον σκοτώσαμε», είπε ο εκπρόσωπος της Σεμπάμπ στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε πως «πολλοί ακόμη βρίσκονται στη λίστα αυτών που θα σκοτώσουμε».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ