Βιβλίο για τους Μακεδόνες Έλληνες της Ωκεανίας

Την ερχόμενη Τετάρτη 25 Μαρτίου, ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής ο πρώην πρωθυπουργός της Βικτόριας και γνωστός φιλέλληνας Τζεφ Κένετ, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας Χάρη Δαφαράνου θα παρουσιάσει το βιβλίο «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ» στην αίθουσα τελετών του Alphington Grammar Alphington, στη Μελβούρνη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των οργανωμένων Μακεδόνων Ελλήνων για την Ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Ελληνίδα παρουσιάστρια της τηλεόρασης και δημοσιογράφος Ελένη Κάπαλου, η οποία κατάγεται από τη Χαλκιδική.

Την εκδήλωση οργανώνουν, από κοινού, η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτόριας, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτόριας και το Αυστραλιανό Ινστιούτο Μακεδονικών Σπουδών.

Ο κ. Κένετ αναμένεται να τονίσει τη σπουδαιότητα που έχει για την εθνική ιστορία της Αυστραλίας και της Ελλάδας η συγγραφή του βιβλίου αυτού, και τη χρησιμότητά του να καταγράφει και να αναδεικνύει τον μὀχθο και τα επιτεύγματα των Μακεδόνων Ελλήνων στην Αυστραλία, ώστε να γίνουν κτήμα των παιδιών και των εγγονών τους ες αεί.

Το έργο και η δράση των Μακεδόνων Ελλήνων εξελίσσεται μέσα από τις 700 σελίδες του βιβλίου, με 480 σπάνιες φωτογραφίες, χάρτες, και παράρτημα από συνεντεύξεις που έδωσαν Μακεδόνες της Αυστραλίας. Στο βιβλίο αναφέρονται περισσότερα από 3000 ονόματα ατόμων που προσέφεραν υπηρεσίες στα κοινά των Ελλήνων, ενώ παρουσιάζεται αναλυτικότερα η ιστορία Μακεδόνων Ελλήνων, επιστημόνων, λογοτεχνών, πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και ευεργετών του Ελληνισμού, με κύρια την ιστορία του ευεργέτη, Ζήση Δαρδάλη. Οι εισπράξεις του βιβλίου, ακόμη και τα δικαιώματα του συγγραφέα, κ. Α. Μ. Τάμη, προσφέρονται στην Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δύο Ελληνίδες στις κορυφαίες γυναίκες επιχειρηματίες της Αυστραλίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ