Βίντεο: Συγκλονιστική διάσωση από φλεγόμενο κτίριο – Χειριστής γερανού απεγκλώβισε εργάτη

Αυτή είναι η τρομακτική στιγμή που ένας οικοδόμος κόντεψε να καεί ζωντανός, καθώς ήταν παγιδευμένος στην ταράτσα. Το βίντεο κατέγραψε την προσπάθεια του χειριστή ενός γερανού, ο οποίος κατάφερε να τον σώσει και να γίνει ο ήρωας της ημέρας.

Τα πλάνα δείχνουν τον οδηγό να παλεύει με πυκνά μαύρα νέφη καπνού για να σώσει τον άνδρα που βλέπει τις φλόγες να τον πλησιάζουν στο Station Hill στο Reading. Ο άνδρας φαίνεται να σκαρφαλώνει στον γερανό και να μεταφέρεται με ασφάλεια. Τα πλήθη που παρακολουθούν ακούγονται να επευφημούν.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, κόντεψε να πεθάνει πριν ο Γκλεν Έντουαρντς καταφέρει να πραγματοποιήσει μια διάσωση σε στιλ… Χόλιγουντ και να μετακινήσει ένα κλουβί μέσα από καπνό και φλόγες για να σώσει τον συνάδελφό του.

Πριν ο κ. Έντουαρντς, 65 ετών, είχε την ευκαιρία να επιδείξει τις δεξιότητές του στον χειρισμό του γερανού, τα πλάνα δείχνουν τον άλλο οικοδόμο να βρίσκεται μόνος στην κορυφή του κτιρίου με γραφεία στο One Station Hill κοντά στο σταθμό Reading. Ο εργάτης χρησιμοποιεί το παλτό του για να κατευθύνει τον σωτήρα του, καθώς τα πυκνά σύννεφα τοξικού καπνού τον σκεπάζουν.

Κάτω από τεράστια πίεση, ο Γκλεν, από το Egham του Surrey, κατάφερε στη συνέχεια να κατεβάσει επιδέξια μια καμπίνα δίπλα του. Ακούστηκαν επευφημίες από το έδαφος καθώς ο άνδρας πήδηξε στο κλουβί και οδηγήθηκε σε ασφάλεια μακριά από την φωτιά.

Ο κ. Έντουαρντς υποβάθμισε το περιστατικό, αλλά παραδέχτηκε: «Δεν ήταν μια κανονική μέρα στη δουλειά». Πρόσθεσε επίσης: «Θα έλεγα ότι ήταν στην κόψη του ξυραφιού η διάσωση».

Προσπάθησα να βάλω το κλουβί ανάμεσα σε αυτόν και τις φλόγες

Ο ηρωικός χειριστής γερανού περιέγραψε: «Είδα κάποιον να κουνάει το παλτό του. Ήξερα ότι το άτομο ήταν σε αυτό το επίπεδο. Αλλά ο άνεμος φυσούσε το κλουβί. Απλώς περίμενα να καθαρίσει ο καπνός. Έβλεπα ότι το έβαζα κάτω στις φλόγες. Ο επόπτης μου είπε όταν μπήκε μέσα. Δεν ήμουν περισσότερο από 20 μέτρα στον αέρα και κοίταξα έξω από το αριστερό μου παράθυρο και είδα έναν τύπο να στέκεται στη γωνία του κτιρίου. Μόλις τον είχα δει και κάποιος είπε «μπορείς να βάλεις το κλουβί για να μπει μέσα», οπότε αυτό ήταν όλο, φόρεσα το κλουβί και του το πέρασα όσο καλύτερα μπορούσα. Είχε πολύ άνεμο».

Ο εργάτης των κατασκευών κατάφερε να  οδηγήσει τον άνδρα σε ασφάλεια περνώντας το κλουβί μέσα από τον πυκνό μαύρο καπνό που εξαπλωνόταν σε όλη την πόλη σε αυτό που περιέγραψε ως «δραματική μεταφορά». «Αν κοιτάξετε το βίντεο με τον τρόπο που ο αέρας στροβιλιζόταν εκεί. Προσπάθησα να βάλω το κλουβί ανάμεσα σε αυτόν και τις φλόγες, αλλά με εμπόδιζε ο αέρας που στροβιλιζόταν εκεί. Αλλά κατέβασα το κλουβί και κατάφερα να τον φέρω εκεί μέσα».

Ο κ. Έντουαρντς, ο οποίος εργαζόταν στο σημείο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, υποβάθμισε τους ηρωισμούς του, προσθέτοντας: «Δεν θέλω να το μεγαλοποιήσω πολύ, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος».

Η δραματική διάσωση τριών λεπτών έσωσε αναμφίβολα τη ζωή του οικοδόμου, καθώς παντού γύρω του η φλεγόμενη επένδυση προκάλεσε τεράστια σύννεφα τοξικού καπνού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ