Βίντεο-σοκ: 16χρονος επιτέθηκε και βίασε την δασκάλα του μέσα στην τάξη – «Γιατί δεν πεθαίνεις;»

Σοκ προκαλεί ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει έναν 16χρονο μαθητή να περιπλανιέται στους χώρους ενός σχολείου του Λας Βέγκας, προτού επιτεθεί άγρια ​και βιάσει την δασκάλα του μέσα τάξη της.

Το ανατριχιαστικό κλιπ, που έδωσε στην δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο KLAS-TV, δείχνει τον Jonathan Martinez Garcia να περπατάει στο Γυμνάσιο του Ελντοράντο και να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα μίας τάξης. Ο 17χρονος βρίσκεται στην φυλακή όπου εκτίει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 16 ετών, αφού κρίθηκε ένοχος για αποτρόπαια επίθεση στην πρώην δασκάλα του, Sade, τον Απρίλιο του 2022. Θα μπορούσε να παραμείνει πίσω από τα κάγκελα για έως και 40 χρόνια.

Το βίντεο δείχνει την δασκάλα του να κοιτάει έξω από την τάξη, όταν ο Martinez Garcia απομακρύνθηκε. Τότε ο μαθητής άλλαξε κατεύθυνση και προχώρησε και πάλι προς την τάξη. Το ανατριχιαστικό κλιπ δείχνει τον 16χρονο τότε Jonathan Martinez Garcia, να παλεύει με την παιδαγωγό προτού τη σύρει βίαια μέσα στην τάξη. Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει τον 16χρονο να βγαίνει από την τάξη, ενώ έχει περάσει 1,5 ώρα.

Ξεχωριστά πλάνα από την κάμερα ενός αστυνομικού της Clark County, δείχνουν τη στιγμή της σύλληψης του Martinez. Ο έφηβος καθόταν σε ένα όχημα με φιμέ παράθυρα καθώς πλησίασε ο αστυνομικός για να τον συλλάβει. «Οδηγέ, σβήσε την μηχανή. Σβήστε την μηχανή. Jonathan, βγες από το αυτοκίνητο», διατάζει ο αστυνομικός, προσθέτοντας: «Ξέρεις γιατί είμαστε εδώ;». Ο Martinez βγαίνει από το αυτοκίνητο και λέει ήρεμα «Όχι».

Δείτε το βίντεο-σοκ:

Χαμογελούσε τη δίκη ενώ η δασκάλα περιέγραφε τις στιγμές τρόμου

Κατά τη διάρκεια της δίκης του τον Ιούνιο του 2023, ο έφηβος χαμογέλασε καθώς η δασκάλα του περιέγραφε την άθλια επίθεση που δέχτηκε. «Από τότε που συνέβη, δεν έχει υπάρξει ούτε μια νύχτα που να μην έχω ονειρευτεί την επίθεση», είπε η δασκάλα στην κατάθεσή της.

«Ξυπνούσα σε ένα νέο σημείο και θέση κάθε φορά γνωρίζοντας ότι απλώς έσερνε το σχεδόν άψυχο σώμα μου σε διαφορετικό σημείο της τάξης για να κάνει ό,τι επέλεγε να κάνει με το σώμα μου, καθώς ήμουν αναίσθητη», συνέχισε. «Είχε χτυπήσει το σώμα μου τόσο άσχημα που δεν μπορούσα πια να παλέψω».

Η Sade είπε στην αστυνομία ότι κάποια στιγμή ρώτησε τον μαθητή της γιατί της επιτίθεται, και εκείνος της απάντησε με ψυχραιμία ότι «δεν του άρεσαν οι δάσκαλοι», οπότε «έπαιρνε εκδίκηση».

Τότε ο 16χρονος την έπνιξε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της. Όταν η Sade ξύπνησε, ο μαθητής είχε κατεβάσει το παντελόνι και τα εσώρουχά της και της έριχνε κάποιο υγρό.

Η Sade ανέφερε στους ερευνητές ότι ο Martinez της είπε ότι θα «έβαζε φωτιά σε κάτι» προτού ρίξει ένα βαρύ ράφι πάνω της. Στην συνέχεια ο μαθητής κάθισε πάνω στο ράφι και προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της.

«Γιατί δεν πεθαίνεις;»

Ο επικεφαλής αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Clark William Rowles είπε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της καταδίκης ότι ο Martinez ρώτησε την Sade, «γιατί δεν πεθαίνεις;».

Ο Martinez δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας, βιαιοπραγία με χρήση θανατηφόρου όπλου που είχε ως αποτέλεσμα σημαντική σωματική βλάβη και απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης. Ο 17χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε πάθει «μπλακ άουτ» κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά αργότερα είπε στην αστυνομία ότι βίασε τη δασκάλα του και θυμήθηκε ότι προσπάθησε να την στραγγαλίσει.

«Μετανιώνω για αυτό που έκανα», είπε ο Martinez στο δικαστήριο τον Ιούνιο. «Επίσης μετανιώνω για πράγματα που έπρεπε να κάνω, αλλά δεν έκανα». Ο δικηγόρος του Martinez υποστήριξε ότι ένα φάρμακο για το άσθμα που έπαιρνε ο έφηβος προκάλεσε σοβαρές εναλλαγές της διάθεσης και αυταπάτες.

Το φάρμακο, Singulair, είναι το επίκεντρο μιας σειράς αγωγών για σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας που έχουν αντιμετωπίσει οι χρήστες, ανέφερε ο συνήγορος του 17χρονου. Το φάρμακο είναι επίσης γνωστό ως Montelukast. «Δεν είχε ιστορικό βίας. Ήταν ένα τέλειο, στοργικό παιδί», είπε στο δικαστήριο.

Η δικαστής Kathleen Delaney καταδίκασε τον έφηβο σε ποινή φυλάκισης έως και 40 ετών. «Είναι το πιο αποτρόπαιο είδος εγκλήματος που θα μπορούσε να υπάρξει», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ