Βίντεο: Σκοτώθηκε ορειβάτης που ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης – Έπεσε από ύψος 73 μέτρων

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένας άνδρας ντυμένος σαν Άγιος Βασίλης έπεσε από ύψος 73 μέτρων στη Ρωσία.

Ο άνδρας γλίστρησε από το κτίριο των 24 ορόφων και σκοτώθηκε στο Τσελιάμπινσκ. Τα πλάνα δείχνουν τον επαγγελματία ορειβάτη να προσπαθεί να κατέβει στο κτίριο με σχοινιά για να χαιρετήσει τα παιδιά από κάτω, πριν το κόλπο πάει τρομερά λάθος.

Ο άνδρας ντυμένος ως  Άγιος Βασίλης ή παππούς Φροστ φαίνεται φωτισμένος με προβολείς καθώς χάνει το κράτημα του και πέφτει στο κενό.

Ο Άγιος Βασίλης με την κόκκινη ρόμπα ήταν ένας έμπειρος ορειβάτης, αλλά οι αναφορές λένε ότι μπέρδεψε τα σχοινιά ασφαλείας του με αποτέλεσμα τη φρικτή πτώση. Προσγειώθηκε σε μια χιονισμένη κατασκευή έναν όροφο πάνω από το επίπεδο του εδάφους, πράγμα που σήμαινε ότι τα παιδιά δεν είδαν το σώμα του.

Πίστεψαν ότι πρόκειται για μέρος της παράστασης

Οι θεατές αρχικά θεώρησαν ότι η πτώση ήταν μέρος της παράστασης και δεν κατάλαβαν αμέσως την τραγωδία που είχε συμβεί μπροστά στα μάτια τους. Μεταξύ αυτών που παρακολουθούσαν ήταν η σύζυγος και το μικρό παιδί του άνδρα, ανέφεραν δημοσιεύματα.

Μια φωνή ακούγεται στο πλήθος που ρωτά με δυσπιστία: «Δεν έπεσε… έτσι;». Ένας άλλος άνδρας λέει: “Τώρα θα βγει [να δει τα παιδιά]…δεν μπορούσε να πέσει έτσι! Αποκλείεται”.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε: «Ο γιος μου δεν κατάλαβε τίποτα. Άλλοι κατάλαβαν και έφυγαν μέσα σε πανικό. Όλοι οι γονείς, φυσικά, είναι σε σοκ».

Ποιος είναι ο παππούς Φροστ

Ο παππούς Φροστ – ή Ντεντ Μορόζ – είναι μια θρυλική φιγούρα όπως ο Πατέρας των Χριστουγέννων που αναγνωρίζεται στις ανατολικές σλαβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Φοράει ένα μακρύ κόκκινο ή μπλε γούνινο παλτό, κρατά ένα μαγικό ραβδί και συχνά καβαλάει ένα άρμα τριών αλόγων.

Σε αντίθεση με τον Άγιο Βασίλη στη Δύση, ο παππούς Φροστ έχει μαζί του την εγγονή του Snegurochka, που σημαίνει το κορίτσι του χιονιού. Η φιγούρα εξορίστηκε κατά τη σοβιετική εποχή, θεωρήθηκε όργανο της αστικής τάξης, αλλά επέστρεψε αργότερα το 1935 καθώς ο Ιωσήφ Στάλιν προσπαθούσε να τονώσει τη δημοτικότητά του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ