Καιρός: Χριστούγεννα όπως… Πάσχα με ήλιο και 20άρια – Αναλυτικά η πρόγνωση έως τη Δευτέρα

Καιρός που θα θυμίζει… άνοιξη τα Χριστούγεννα. Ηλιόλουστα αναμένεται να είναι τα φετινά Χριστούγεννα με τη θερμοκρασία να «φλερτάρει» με τους 20 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του.

Αύριο Σάββατο στην Βόρεια Ελλάδα περιμένουμε πρωινές ομίχλες και γενικά αίθριο καιρό. Η  θερμοκρασία στους 13 βαθμούς και νοτιάδες  έως 4 μποφόρ . Ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια . Ασθενείς οι άνεμοι , ενώ το θερμόμετρο θα κυμανθεί  από 5 έως 13  βαθμούς.

Ταυτόχρονα αίθριο καιρό  προβλέπεται και στον κάμπο της Θεσσαλίας  με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 15 βαθμούς . Ηλιοφάνεια αναμένεται και στην Αττική. Ασθενείς νοτιάδες στο Σαρωνικό ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 9  έως 17 βαθμούς .

Αντίθετα βροχές  αναμένονται νωρίς το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο. Ο υδράργυρος  στους 18 βαθμούς στην Πελοπόννησο  και νοτιάδες μέχρι 4 μποφόρ στα πελάγη.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι στα Δωδεκάνησα θα βρέξει το πρωί . Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5  μποφόρ και το θερμόμετρο έως 18 βαθμούς.

Πηγαίνοντας προς την Κρήτη, στο Ηράκλειο ,στο Ρέθυμνο και στα νότια προβλέπεται λιακάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Ο καιρός για την Κυριακή, παραμονή των Χριστουγέννων

Την Κυριακή, παραμονή Χριστουγέννων προβλέπονται  πρωινές ομίχλες και ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την επικράτεια. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ , ενώ η μέγιστη θερμοκρασία  θα φτάσει τους 15  βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 19  βαθμούς στα νησιά.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Τη Δευτέρα (Χριστούγεννα) περιμένουμε ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας .

Την Τρίτη και την Τετάρτη  θα βρέξει λίγο στο ανατολικό Αιγαίο  και θα πνέουν νοτιάδες. Τέλος, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια  και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Υ.Γ : Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο καιρός θα παραμείνει ήπιος και την πρωτοχρονιά  και στη στεριά και στη θάλασσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ