Βίντεο: Nεφροπαθής ενημερώνεται ότι μόλις βρέθηκε συμβατό μόσχευμα – Η πεζοπορία στο βουνό και η αερομεταφορά

Την τύχη με το μέρος του φαίνεται πως είχε ένας νεφροπαθής. Στήθηκε επιχείρηση αερομεταφοράς του με ελικόπτερο από την κορυφή ενός βουνού, στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο στη νοτιοανατολική Βραζιλία, προκειμένου να τον ενημερώσουν πως βρέθηκε το συμβατό μόσχευμα που περίμενε εδώ και χρόνια.

Ο 48χρονος ξεναγός Ρικάρντο Μεντέιρος ντε Ολιβέιρα, ο οποίος βρισκόταν εδώ και εννέα χρόνια σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, έκανε πεζοπορία σε δύσβατη ορεινή περιοχή, όταν ενημερώθηκε πως βρέθηκε συμβατό μόσχευμα.

Αυτό για το οποίο δεν ενημερώθηκε, όμως, ήταν ότι πυροσβέστες έσπευσαν να τον παραλάβουν και να τον διακομίσουν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο. «Θα έχανε το μόσχευμα εάν δεν είχε φθάσει εγκαίρως στο νοσοκομείο», εξήγησε ο επιπυραγός Φάμπιο Κοντρέιρας.

Ο Ολιβέιρα διακομίστηκε εγκαίρως σε νοσοκομείο και η μεταμόσχευση νεφρού ήταν επιτυχής, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Περιγράφοντας τα ανάμεικτα συναισθήματά του, ο 48χρονος είπε για το αναπάντεχο δώρο ζωής και την αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο: «Δεν ήξερα εάν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω. Εάν έπρεπε να το πιστέψω!». «Ήταν η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής μου», τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ