Βίντεο: Η μάχη 22χρονου με τεράστιο πύθωνα

Μια ομάδα προστασίας στη Φλόριντα κατάφερε να πιάσει τον μακρύτερο πύθωνα της Βιρμανίας που έχει καταγραφεί στο κρατικό αρχείο. Ένας 22χρονος ήταν αυτός που έδωσε την μάχη με το τεράστιο φίδι, όπως φάνηκε και σε πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το θηρίο, το οποίο είχε ύψος 5,8 μέτρα (19 πόδια) και 125 λίβρες (57 κιλά), πιάστηκε από τον 22χρονο Τζέικ Γουάλερι, σύμφωνα με το Conservancy of Southwest Florida .

“Φέραμε το φίδι στο Conservancy για να μετρηθεί και να τεκμηριωθεί επίσημα. Θέλαμε να δωρίσουμε αυτό το εύρημα στην επιστήμη”, είπε ο Waleri.

Το προηγούμενο ρεκόρ για τον μακρύτερο πύθωνα της Βιρμανίας ήταν 18 πόδια και 9 ίντσες, σύμφωνα με τον οργανισμό. Ο οργανισμός εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ του βαρύτερου πύθωνα της Βιρμανίας της Φλόριντα για ένα θηλυκό φίδι 215 κιλών που πιάστηκε τον Ιούνιο του 2022.

Ένα βίντεο στο Instagram στις 10 Ιουλίου δείχνει τον Waleri να αρπάζει το φίδι πρώτα από την ουρά του και μετά από τον λαιμό του. Πάλεψαν στο έδαφος πριν έρθουν κι άλλοι να βοηθήσουν να υποτάξουν το ερπετό.

Οι πύθωνες της Βιρμανίας προέρχονται από τη Νοτιοανατολική Ασία και δεν είναι μέρος του οικοσυστήματος της Φλόριντα, με αποτέλεσμα να έχουν προκαλέσει προβλήματα λόγω της “εκρηκτικής” εξάπλωσής τους. Μάλιστα μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Οι κάτοικοι δεν χρειάζονται άδεια για να σκοτώσουν τους πύθωνες, αν και βάσει νόμου πρέπει να σκοτώνονται με συγκεκριμένο τρόπο (χωρίς βαναυσότητα), σύμφωνα με το NPR.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ