Βιετνάμ: Η Google τιμά με Doodle την ημέρα ανεξαρτησίας του

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Εθνική Ημέρα του Βιετνάμ! Σαν σήμερα το 1945, η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Βιετνάμ διαβάστηκε δυνατά στο κοινό, αναγνωρίζοντας επίσημα το Βιετνάμ ως κυρίαρχο έθνος.

Την Εθνική Ημέρα, δίνεται στους πολίτες μια ημέρα άδεια από την εργασία τους για να γιορτάσουν αυτήν την αργία.

Κόκκινα και κίτρινα πανό πλαισιώνουν τους δρόμους για να τιμήσουν τη γιορτή και η Εθνική Σημαία του Βιετνάμ εμφανίζεται σε κάθε γωνιά της χώρας. Ζωντανά σόου πυροτεχνημάτων και τοπικές παρελάσεις απολαμβάνετε επίσης στην πλατεία Ba Đình και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Το σημερινό έργο τέχνης περιλαμβάνει  το μυθικό εθνικό πουλί του Βιετνάμ, το chim lac. Το Chim lac μοιάζει περισσότερο με το γερανό με το μακρύ ράμφος του και μπορεί να βρεθεί ως περίπλοκα διακοσμητικά σε παραδοσιακά χάλκινα τύμπανα Dong Son.

Καλή Εθνική Ημέρα, Βιετνάμ!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ