ΒΙΝΤΕΟ-Πάπας:Δεν είμαι ικανός να συνεχίσω

ΒΙΝΤΕΟ-Πάπας:Δεν είμαι ικανός να συνεχίσω

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Πάπα Βενέδικτου 16ου μετά την απόφαση να παραιτηθεί, είχε απολογητικό χαρακτήρα έναντι των πιστών, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με ένα ζεστό χειροκρότημα.

«Πολυαγαπημένα μου αδέλφια, όπως ξέρετε αποφάσισα…», ανέφερε ο Πάπας, ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει λόγω των χειροκροτημάτων του κόσμου.

«Σας ευγνωμονώ για τη συμπάθεια που μου δείχνετε. Αποφάσισα να παραιτηθώ από το αξίωμα που μου εμπιστεύθηκε ο Θεός στις 19 Απριλίου 2005. Το έπραξα με πλήρη ελευθερία συνειδήσεως από την εκκλησία, μετά από μακρά προσευχή και με πλήρη συνείδηση έναντι του Θεού για την κατανόηση της σοβαρότητας της πράξης μου. Αλλά εξίσου γνωρίζοντας ότι δεν είμαι πλέον ικανός να συνεχίσω την αποστολή του Πάπα με τη δύναμη που απαιτείται», δήλωσε ο Πάπας Βενέδικτος.

Μπροστά σ’ ένα πλήθος 8.000 πιστών, ο 85χρονος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναγκάστηκε να διαβάζει όσα είχε να πει, σαφές δείγμα ότι είναι καταβεβλημένος.

Κάλεσε τους πιστούς να συνεχίσουν να προσεύχονται για εκείνον, εκτιμώντας ότι έρχονται ακόμη πιο δύσκολες ημέρες κι ότι η απόφασή του είναι η καλύτερη για την καθολική εκκλησία.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Πηγή: euronews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ