ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο: Η στιγμή που πύραυλος πλήττει ιρανικό πολεμικό πλοίο

Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο-ντοκουμέντο από τo ιρανικό πολεμικό πλοίο που έχει τυλιχθεί στις φλόγες όταν δέχθηκε κατά λάθος χτύπημα από πύραυλο στη διάρκεια ναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν. Σύμφωνα με το ιρανικό Ναυτικό, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 ναύτες και άλλοι 15 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές, η ιρανική φρεγάτα “Jamaran” που ανήκει στους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης, εκτόξευσε πρόωρα έναν πύραυλο που έπληξε το πλοίο “Konarak”.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση στον ιστότοπό της: «Το πλοίο Konarak χτυπήθηκε από πύραυλο χθες (Κυριακή) κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στα ύδατα του Μπαντάρ-ι-Τζασκ», νότια των ακτών του Ιράν, διευκρινίζοντας πως το σκάφος υποστήριξης και επιμελητείας χτυπήθηκε «αφού τοποθέτησε έναν στόχο στη θέση του» αλλά δεν φρόντισε κατόπιν να «πάρει επαρκή απόσταση από τον στόχο».

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τη Δευτέρα ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή κατά την οποία το ιρανικό πολεμικό πλοίο χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια ασκήσεων από το ναυτικό στον Κόλπο του Ομάν την Κυριακή, αλλά η Τεχεράνη αρνήθηκε την αυθεντικότητά της. Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν αργότερα αρνήθηκε την αυθεντικότητα αυτού του βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε από ορισμένους ιστότοπους του Ιράν. Τελικά το βίντεο προερχόταν από μία πυραυλική δοκιμή των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων το 2013 και όχι από το δυστύχημα την Κυριακή στον Κόλπο του Ομάν. Το RT.com δημοσίευσε το δεύτερο βίντεο από το σημείο όπου το ιρανικό πολεμικό πλοίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες μετά τα “φίλια πυρά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ