ΒΙΝΤΕΟ-“Νεκρανάσταση” θύματος από Έμπολα

ΒΙΝΤΕΟ-“Νεκρανάσταση” θύματος από Έμπολα

Ο δημοσιογράφος του ABC Νews, Δρ. Ρίτσαρντ Μπέσερ, μιλάει μπροστά στην κάμερα του τηλεοπτικού συνεργείου, περιγράφοντας τη στιγμή που οι αρχές της Λιβερίας περισυλλέγουν έναν νεκρό, όπως πίστευαν, θύμα του φονικού ιού Έμπολα.

Τη στιγμή που οι υπεύθυνοι προσπαθούν, έχοντας πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, να πάρουν τον «νεκρό» από το πεζοδρόμιο στο οποίο κείτεται, με σκοπό να τον μεταφέρουν στο κρεματόριο, ακούγονται φωνές από τον κόσμο και το θύμα του Έμπολα κουνάει το χέρι του.

Ο 37χρονος που βρέθηκε στο πεζοδρόμιο της Μονρόβια, την πρωτεύουσα της Λιβερίας, ήταν ζωντανός, και ο δημοσιογράφος αναφωνεί στο βίντεο: «Είναι ζωντανός. Τον τύλιγαν για να τον πάρουν, αλλά είναι ζωντανός. Κουνάει το χέρι του»

Οι συγκεντρωμένοι που βρέθηκαν στο σημείο ζωτηκραύγαζαν από χαρά, ενώ το θύμα του φονικού ιού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική αγγίζει τα 3.338, ένα σημάδι ότι η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού δεν παρουσιάζει δείγματα μείωσης, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,  μέχρι στιγμής έχουν πληγεί 7.178 άτομα.

Σχεδόν όλες οι περιπτώσεις θυμάτων και θανάτων από τον ιό Έμπολα προέρχονται από τις χώρες της Γουινέας, της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε.

ΠΗΓΗ BINTEO: dailymail.co.uk

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ