ΒΙΝΤΕΟ-Η ωδή της “λευκής χήρας” στον Μπιν Λάντεν

 

ΒΙΝΤΕΟ-Η ωδή της “λευκής χήρας” στον Μπιν Λάντεν

Η Βρετανή Σαμάνθα Λέθγουαϊτ, επονομαζόμενη και «λευκή χήρα», η οποία καταζητείται από την Ιντερπόλ έπειτα από αίτημα της Κένυας για κατοχή εκρηκτικών, φέρεται να έχει συνθέσει μία ωδή στον Οσάμα Μπιν Λάντεν, στην οποία εκφράζει τη δέσμευσή της να συνεχίσει τον αγώνα του, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Το ποίημα, που αποτελείται από 34 στροφές, ανακάλυψε η βρετανική αστυνομία στον σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή που είχε κατασχέσει από την κατοικία στη Μομπάσα (ανατολική Κένυα) που είχε ενοικιάσει η νεαρή αυτή μητέρα, ενημέρωσε το δίκτυο.

«Ω, σεΐχη Οσάμα, πατέρα μου, αδελφέ μου/ για σένα ταίρι δεν ξανάχει η αγάπη μου / Ω, σεΐχη Οσάμα, τώρα που έχεις φύγει / ό,τι εσύ άρχισες, να ξαναπιάσουμε μας έχει τύχει / μάρτυρες να γενούμε ώσπου στη νίκη μας να φθάσουμε, / στις καρδιές των μη μουσουλμάνων τον τρόμο να εμφυσήσουμε», φέρεται ότι έγραψε μεταξύ άλλων η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ στην ωδή αυτή, σύμφωνα με το Sky News.

Το δίκτυο απεκάλυψε επίσης πως η νεαρή γυναίκα έζησε το 2011 στο Ναϊρόμπι, σε ένα διαμέρισμα απέναντι από ένα εμπορικό κέντρο, το Junction, αγαπημένο τόπο αγορών και αναψυχής της εύπορης κενυατικής μεσαίας τάξης και πολλών ξένων υπηκόων.

Η Λέθγουαϊτ είχε ενοικιάσει το διαμέρισμα αυτό με άλλο όνομα, παρουσιαζόμενη ως Νάταλι Φέι Γουέμπ, όπως αναγραφόταν στο νοτιοαφρικανικό διαβατήριο που κατείχε και το οποίο είχε ακυρωθεί από τις αρχές της Πρετόριας.

Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει επίσης τη σχέση της καταζητούμενης με μία φορητή μνήμη usb, που κατά το Sky αποδεικνύει πως είχε «περάσει οκτώ χρόνια» μελετώντας διάφορα χημικά προϊόντα και αντλώντας πληροφορίες για την κατασκευή βομβιστικών μηχανισμών.

Η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ, που είχε ασπασθεί το Ισλάμ, αποκαλείται «λευκή χήρα» εξαιτίας του συζύγου της, Ζερμέν Λίντσεϊ, ενός από τους τέσσερις καμικάζι-βομβιστές των επιθέσεων στο Λονδίνο, που είχαν προκαλέσει τον θάνατο 52 ανθρώπων την 7η Ιουλίου 2005. Η ίδια είχε καταδικάσει την πράξη του συζύγου της και αμέσως μετά εξαφανίστηκε, προτού εντοπισθούν τα ίχνη της πολύ αργότερα στην Κένυα, όπου καταζητείται για κατοχή εκρηκτικών και συνωμοσία με σκοπό την διάπραξη εγκλήματος — κατηγορίες που χρονολογούνται από το 2011.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ