Βερολίνο: Συναγερμός για ένοπλο άνδρα σε σχολείο

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βερολίνο. Η αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έλαβε σήμα έκτακτης ανάγκης για έναν άνδρα που είχε μαζί του ένα αντικείμενο που μοιάζει με όπλο και ο οποίος εισέβαλε ξαφνικά σε σχολική τάξη στη γερμανική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, με το μήνυμα που εστάλη μέσω της εφαρμογής «Nora», καλούνταν οι μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους. Επόμενο μήνυμα ενημέρωνε για την παρουσία του ενόπλου εντός του χώρου του σχολείου.

Η αστυνομία ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο, ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει το περιστατικό. Το Reuters επικοινώνησε με το σχολείο, όμως το άτομο που σήκωσε το τηλέφωνο παρέπεμψε στην αστυνομία.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης rbb24 ανέφερε ότι ζητήθηκε από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου να παραμείνουν στις τάξεις, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ερευνούν τώρα το κτίριο.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε βρει κάποια ένδειξη για παρουσία ενόπλου δράστη στο σχολείο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι μαθητές παρέμειναν στις αίθουσες διδασκαλίας έως πριν από λίγη ώρα, οπότε και τους επετράπη να εγκαταλείψουν το κτίριο. Οι περίπου 1.200 μαθητές έχουν συγκεντρωθεί σε παρακείμενη πλατεία ανά ομάδες και τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ