Βατικανό: Ο Φραγκίσκος έγινε ο πρώτος Πάπας που παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικό στούντιο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε σήμερα τα στούντιο «Σάξα Ρούμπρα» της ιταλικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης Rai στη Ρώμη, όπου και παραχώρησε συνέντευξη σε εκπομπή θρησκευτικού περιεχομένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, είναι η πρώτη φορά που ποντίφικας μεταβαίνει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

«Με την ειρήνη μπορεί να κερδίζουμε λίγα, αλλά κερδίζουμε πάντα. Με τον πόλεμο χάνει κανείς τα πάντα», είπε ο Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφερόμενος και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

H συνέντευξη αρχικά έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της εισαγωγής του Φραγκίσκου στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Αιώνιας Πόλης, με συμπτώματα οξείας βρογχίτιδας.

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Αργεντινός πάπας επέλεξε τη συγκεκριμένη εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno, διότι θεωρείται πως με το έργο της συμβάλλει στη διάδοση μιας αλληλέγγυας και ανθρώπινης προσέγγισης των προβλημάτων και ότι μάχεται την «παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ