Βατικανό: Ειδική «λειτουργία εξαγνισμού» στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου μετά… την ακατάλληλη διαμαρτυρία

Μια ειδική τελετή εξαγνισμού έγινε στον κεντρικό βωμό της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, μετά τη «βεβήλωσή» του από έναν άνδρα, ο οποίος στάθηκε γυμνός εντός του ναού, για να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Βατικανό: Άνδρας γδύθηκε στην Αγία Τράπεζα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου

Η λειτουργία, όπως απαιτείται από το Κανονικό Δίκαιο, τελέστηκε από τον αρχιερέα της Βασιλικής, τον καρδινάλιο Μάουρο Γκαμπέτι.

Την Πέμπτη, την ώρα που ο ναός έκλεινε, ένας Πολωνός έβγαλε τα ρούχα του και στάθηκε στον βωμό. Στην πλάτη του ήταν γραμμένο το σύνθημα: «Σώστε τα παιδιά της Ουκρανίας». Οι φρουροί του Βατικανού τον παρέδωσαν στην ιταλική αστυνομία. Μετά τη σύλληψή του διατάχθηκε η απέλασή του από την Ιταλία.

Βατικανό
Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι εμβληματική εκκλησία στο Βατικανό. Φωτογραφία: AP

Στην τελετή, ο βωμός που χρησιμοποιεί ο πάπας Φραγκίσκος ραντίστηκε με αγιασμό. Ο Γκαμπέτι είπε ότι ο Πολωνός διέπραξε μια αμαρτωλή και «ανάρμοστη, πραγματικά λυπηρή ενέργεια» για να επιστήσει την προσοχή στα θύματα του πολέμου.

Μια πηγή του Βατικανού είπε την Πέμπτη ότι ο άνδρας αυτός είχε στο σώμα του πληγές που προκάλεσε ο ίδιος με τα νύχια του. Τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ωστόσο από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι είναι ηλικίας περίπου 30 ετών.

Το Βατικανό έχει εμπλακεί σε αναταραχές πρόσφατα, με έναν άνδρα να τρέχει ορμητικά μέσα από τις πύλες της πόλης τον περασμένο μήνα. Μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ψυχιατρική φροντίδα. Πέρυσι, διαδηλωτές για το κλίμα κόλλησαν τα χέρια τους σε ένα άγαλμα στα Μουσεία του Βατικανού και τώρα δικάζονται για σοβαρές ζημιές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ