Νίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του – Η τηλεοπτική καριέρα και τα ναρκωτικά

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή 4 Ιουνίου από την δολοφονία του αγαπημένου ηθοποιού, Νίκου Σεργιανόπουλου.

Στις 4 Ιουνίου του 2008 ο δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε κατακρεουργημένος στο σαλόνι του σπιτιού του, στο Παγκράτι, με 21 μαχαιριές στην καρδιά, τον λαιμό και τους πνεύμονες.

Το ειδεχθές και απίστευτης βιαιότητας έγκλημα διέπραξε ο 34χρονος τότε, Γεωργιανής καταγωγής, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, τον οποίο συνέλαβε η Ασφάλεια, εξιχνιάζοντας την υπόθεση, 51 ημέρες μετά το στυγερό έγκλημα.

Στις 10 Νοεμβρίου 2009, ο Μουρτινέλι καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 20 ετών και 10 μηνών, καθώς το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικά. Η εισαγγελική αρχή άσκησε έφεση και ο Μουρτινέλι ξαναδικάσθηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στις 18 Ιουνίου 2015.

Μερικούς μήνες πριν από τη δολοφονία του, ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε απασχολήσει την επικαιρότητα με μία υπόθεση ναρκωτικών. Στις 2 Δεκεμβρίου 2007 συνελήφθη, κατόπιν τυχαίου ελέγχου, έχοντας στην κατοχή του 35 γραμμάρια κοκαΐνης. Κατηγορήθηκε για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, αλλά δεν προφυλακίστηκε, επειδή δήλωσε και διαγνώστηκε εξαρτημένος χρήστης.

Η τηλεοπτική του καριέρα

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1952 στη Δράμα, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός έκανε όνειρα για να γίνει ηθοποιός, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του.

Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΒΘΕ) και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Πειραματικής Σκηνής Τέχνης. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα. Το 1986 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στην ταινία του Τάσου Ψαρά «Καραβάν Σαράι», που ήταν και η μοναδική συμμετοχή του στη μεγάλη οθόνη.

Την ίδια χρονιά πρωτόπαιξε και στην τηλεόραση, στη σειρά του Κώστα Αριστόπουλου «Η τελευταία Ιθάκη». Η έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του. Το 1992 έγινε γνωστός μέσα από την υπερπαραγωγή του MEGA «Άφρικα», που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κένυα.

Ο ρόλος που τον σημάδεψε και η… «Εξαφάνιση»

Το 1997 ήρθε ο ρόλος που τον σημάδεψε. Οι σειρά «Δύο Ξένοι», που προβλήθηκε από το Mega τη διετία 1997-1999. Ο Αλέξανδρος Ρήγας έγραψε πάνω του έναν από τους πιο άρτιους ρόλους που έχουν γραφτεί στην ελληνική τηλεόραση, προκαλώντας τον να υποδυθεί έναν ιδιόρρυθμο καθηγητή θεάτρου.

Στη συνέχεια έλαβε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές («Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» – για ένα επεισόδιο-, «Alma Libre», «Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαίμη», «Επαφή».), αλλά για τους τηλεθεατές παρέμενε ο καθηγητής Μαρκοράς.

Η «Εξαφάνιση», που προβλήθηκε από τον ALPHA, ήταν η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά, πριν από τη σύλληψη του για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ