Βατικανό: Διπλή αγιοποίηση για δύο ποντίφικες

Βατικανό: Διπλή αγιοποίηση για δύο ποντίφικες

Με εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον Καθολικό κόσμο ετοιμάζεται η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να γιορτάσει την αγιοποίηση του πάπα Ιωάννη Παύλου του II, ο οποίος ηγήθηκε επί 27 χρόνια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, και του πάπα Ιωάννη του XXIII, ο οποίος συγκάλεσε τη μεταρρυθμιστική Δεύτερη Σύνοδο του Βατικανού, την Κυριακή 27 Απριλίου.

Ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι η διπλή αγιοποίηση θα πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη ημέρα αφού προηγούμενως ενέκρινε ένα δεύτερο θαύμα που αποδίδεται στον Ιωάννη Παύλο, κατά κόσμον Κάρολ Βοϊτίλα, ανοίγοντας το δρόμο για την ταχύτερη αγιοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στη σύγχρονη εποχή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ποντίφικας ενέκρινε επίσης την αγιοποίηση του Ιωάννη του XXIII, κατά κόσμον Άντζελο Τζουζέπε Ρονκάλι, ο οποίος διετέλεσε πάπας από το 1958 ως το 1963 και ηγήθηκε σαρωτικών μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μολονότι μόνο ένα θαύμα τού έχει πιστωθεί μετά το θάνατό του.

Ο πάπας Ιωάννης Παύλος πέθανε το 2005, ενώ ο πάπας Ιωάννης το 1963.

Οι αρχές της Ρώμης ανακοίνωσαν πριν από το Πάσ��α ότι ανέμεναν περίπου τρία εκατομμύρια επισκέπτες για τις ημέρες του Πάσχα και την τελετή αγιοποίησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, 19 αρχηγοί κρατών και 24 πρωθυπουργοί αναμένεται να παραστούν στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο αναπληρωτής επίσκοπος της Ρώμης Αγκοστίνο Βαλίνι ανακοίνωσε ότι κάποιες εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές όλη τη νύχτα την παραμονή της τελετής αγιοποίησης.

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, η μεγαλύτερη Καθολική αδελφότητα στον κόσμο, η “Knights of Columbus”, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει το κόστος των εκδηλώσεων το Σάββατο και την Κυριακή στην Ουάσινγκτον, στο Νιού Χέιβεν του Κονέκτικατ και στο Λος Άντζελες.

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.