Βατικανό: Χιλιάδες Καθολικοί αποτίουν φόρο τιμής στον Πάπα Βενέδικτο

Η σορός του επίτιμου πάπα Βενέδικτου ετέθη από σήμερα το πρωί στις 9, ώρα Ιταλίας, σε λαϊκό προσκύνημα και από νωρίς χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται την βασιλική του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον νεκρό πρώην Ποντίφηκα.

Βατικανό: Στην κρύπτη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου θα ταφεί ο πρώην πάπας Βενέδικτος

Μέχρι πριν από το απόγευμα είχαν προσέλθει στον καθεδρικό ναό  του Αγίου Πέτρου, πάνω από σαράντα χιλιάδες πιστοί, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις που αναφέρονταν σε 35.000 προσκυνητές την ημέρα.

Αύριο το λαϊκό προσκύνημα πρόκειται να συνεχιστεί, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, τοπική ώρα, όπως και την Τετάρτη. Δίπλα στη σορό του Βενέδικτου βρίσκονται, με σεβασμό στην παράδοση, δύο Ελβετοί φρουροί.  Την Πέμπτη το πρωί  θα τελεσθεί η κηδεία, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου και στη συνέχεια ο επίτιμος ποντίφικας θα ταφεί, στα σπήλαια του Βατικανού, στην ίδια κρύπτη όπου είχε ενταφιαστεί και ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος, το 2005. Πρόκειται για επιθυμία που είχε εκφράσει, πρόσφατα, ο ίδιος ο Βενέδικτος.

Πέθανε ο πρώην πάπας Βενέδικτος

Ο Ελπιδοφόρος

Με μια αναδρομή στο παρελθόν, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αποχαιρετά τον πρώην Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ που έφυγε από τη ζωή προχθές σε ηλικία 95 ετών και του οποίου η σορός τίθεται από σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ενθυμείται την επίσκεψη του πρώην Ποντίφικα το 2006 στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την οποία χαρακτηρίζει «ορόσημο στο οικουμενικό μας ταξίδι προς την ενότητα». Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προσεύχεται για την ανάπαυση του Βενέδικτου ΙΣΤ’, «ενός διακεκριμένου θεολόγου, αφιερωμένου στον διάλογο με την Ορθόδοξη Εκκλησία».

Άρρωστος ο πρώην πάπας Βενέδικτος

Μάλιστα, συνοδεύει τη σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφία από την επίσκεψη του 2006, όταν και ο ίδιος διακονούσε στην Πατριαρχική Αυλή, στο Φανάρι.

(Φωτό: Skynews)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ