Βασίλισσα της νύχτας: Το σπάνιο λουλούδι που ανθίζει μόνο μια νύχτα τον χρόνο

Το Epiphyllum Oxypetalum είναι ένα δημοφιλές είδος κάκτου που φημίζεται για την παραγωγή μεγάλων, αρωματικών, λευκών λουλουδιών μόνο μία νύχτα το χρόνο.

Η “Βασίλισσα της Νύχτας” είναι μόνο ένα παρατσούκλι, το οποίο όμως ταιριάζει απόλυτα στο Epiphyllum Oxypetalum. Σε αντίθεση με τα διάφορα είδη που συνήθως αναφέρονται ως Night-Blooming Cereus, τα οποία επίσης ανθίζουν τη νύχτα, παράγοντας μεγάλα, αρωματικά άνθη για αρκετές εβδομάδες, το Epiphyllum Oxypetalum ανθίζει μόνο μία νύχτα το χρόνο, για μερικές ώρες, με τα μεγάλα άνθη του να μαραίνονται πριν από την ανατολή του ήλιου. Η άνθιση της «Βασίλισσας της Νύχτας» είναι ένα σπάνιο γεγονός, το οποίο προσελκύει πλήθος λάτρεις των λουλουδιών στις ζούγκλες του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής και των Αντιλλών για μια ευκαιρία να το παρακολουθήσουν από κοντά.

Η ανθοφορία της «Βασίλισσας της Νύχτας» είναι τόσο σπάνιο γεγονός που ακόμη και οι ιδιοκτήτες ενός τέτοιου φυτού μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που το έχουν δει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Ορισμένοι δεν έχουν δει ποτέ το γεγονός, παρά το γεγονός ότι καλλιεργούν τον κάκτο για χρόνια.

Η πρόβλεψη της ανθοφορίας αυτού του κάκτου είναι δύσκολη, παρά το γεγονός γεγονός ότι συμβαίνει τις ανοιξιάτικες ή καλοκαιρινές νύχτες. Ορισμένοι λένε ότι συμβαίνει τις νύχτες με πανσέληνο, ενώ άλλοι λένε ότι το φυτό ανθίζει μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Προσθέτοντας στη γοητεία και τη φήμη της Βασίλισσας της Νύχτας, τα μεγάλα, κηρώδη άνθη λέγεται ότι είναι από τα πιο αρωματικά στον κόσμο, γεμίζοντας τον αέρα γύρω τους με ένα ακαταμάχητο άρωμα. Δυστυχώς, αυτό διαρκεί μόνο για μία ή δύο ώρες, μετά από τις οποίες τα εντυπωσιακά λουλούδια αρχίζουν να μαραίνονται. Το άρωμα αυτού του λουλουδιού συγκρίνεται συχνά με αυτό της μανόλιας ή της γαρδένιας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ