Έκρηξη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Μαδρίτη – Πληροφορίες για έναν τραυματία

Έκρηξη σημειώθηκε στην ουκρανική πρεσβεία στην Μαδρίτη, όπως μεταδίδει το Reuters και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκε από παγιδευμένη επιστολή ή δέμα.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει το κτίριο και έχει ενεργοποιήσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τρομοκρατική ενέργεια. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένας τραυματίας.
Προφανώς πρόκειται για τον υπάλληλο που επιχείρησε να ανοίξει το παγιδευμένο πακέτο. Πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο υπάλληλος έχει τραυματιστεί ελαφρά, ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Nuestra Señora de América», της ισπανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η βόμβα βρισκόταν σε φάκελο που παρέλαβε ο τραυματίας υπάλληλος. Η  περιοχή όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Ουκρανίας, είναι στον αριθμό 52 της Ronda Abubilla.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί και άλλες αστυνομικές μονάδες.

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο υπάλληλος της ουκρανικής πρεσβείας στη Μαδρίτη τραυματίστηκε σε έκρηξη που σημειώθηκε ενώ χειριζόταν επιστολή. Ο υπάλληλος υπέστη ελαφριά τραύματα και μετέβη στο νοσοκομείο με δική του ευθύνη, προσέθεσε η αστυνομία. Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει άμεση επικοινωνία με την ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη. Η περιοχή γύρω από την πρεσβεία είχε αποκλειστεί από την αστυνομία, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TVE.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ