Βασίλισσα Ελισάβετ: Το Μπάκιγχαμ δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της

Σήμερα κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της Φιλίππου στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI.

Το Μνημείο του Βασιλιά Γεώργιου VI βρίσκεται μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ.

Η εικόνα δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο instagram από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, δείχνοντας ότι τώρα έχει επανενωθεί με τον αγαπημένο της σύζυγο, τους γονείς και την αδελφή της.

Το όνομα της Ελισάβετ είναι γραμμένο στη βελγική μαύρη πέτρινη πλάκα, με χρυσά γράμματα, μαζί με την βασιλομήτωρ, τον πρώην βασιλιά και τον δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

Η νέα πλάκα αντικαθιστά την παλιά που έφερε τα ονόματα και τις ημερομηνίες γέννησης και θανάτου του Γεωργίου ΣΤ’ και της συζύγου του, Ελισάβετ. Τώρα περιέχει, σε μορφή λίστας, τα «George VI 1895-1952» και «Elizabeth 1900-2002», και στη συνέχεια τα «Elizabeth II 1926-2022» και «Philip 1921-2021».

Ανάμεσα στα δύο ζευγάρια υπάρχει ένα μονό μεταλλικό Garter Star, το διακριτικό του Τάγματος του Garter, του παλαιότερου και ευγενέστερου τάγματος ιπποτισμού της χώρας. Και οι τέσσερις ήταν μέλη του τάγματος και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκεται το μνημείο, είναι το πνευματικό του σπίτι.

Στο παρεκκλήσι βρίσκεται επίσης η αδελφή της Βασίλισσας, η πριγκίπισσα Μάργκαρετ, η οποία πέθανε ένα μήνα πριν από τη μητέρα της βασίλισσας σε ηλικία 71 ετών το 2002. Η βασιλική οικογένεια του Ουίνδσορ είναι τώρα επανενωμένη για πάντα.

Το κοινό μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου από την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, αγοράζοντας ένα εισιτήριο περιήγησης στο κάστρο, το οποίο κοστίζει 28,50 λίρες τα Σάββατα και 26,50 λίρες τις υπόλοιπες ημέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ