Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα της Δανίας μία μέρα μετά την κηδεία της Ελισάβετ

Η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό για δεύτερη φορά φέτος, όπως ανακοίνωσε το παλάτι. Η 82χρονη, η οποία είναι πλέον η μακροβιότερη μονάρχης,  ήταν ανάμεσα στους 2.000 καλεσμένους που παρευρέθηκαν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

Η βασίλισσα Μαργαρίτα, τρίτη εξαδέλφη της βασίλισσας Ελισάβετ, ακύρωσε όλα τα ραντεβού της για αυτήν την εβδομάδα μετά τη διάγνωση το βράδυ της Τρίτης και πλέον αναρρώνει στο Fredensborg Castle, την φθινοπωρινή της κατοικία.

Έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και βρέθηκε θετική για  πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όταν παρουσίασε ήπια συμπτώματα.

Ο γιος της και διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος και η σύζυγός του πριγκίπισσα Μαρία θα φιλοξενήσουν μέλη της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου της Δανίας και των Δανών μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πάρτι που είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή στην Κοπεγχάγη.

Τις τελευταίες ημέρες, η βασίλισσα της Δανίας φωτογραφήθηκε σε διάφορες εκδηλώσεις στο Λονδίνο με αφορμή την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Στο Westminster Hall την Κυριακή ήταν με τον μαζί με τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας.

Στο Αβαείο του Γουέστμινστερ την επόμενη μέρα, κάθισε στο ίδιο τμήμα με μονάρχες από άλλα ευρωπαϊκά έθνη, συμπεριλαμβανομένου του βασιλιά Γκουστάβου της Σουηδίας, του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και του βασιλιά Φίλιππου του Βελγίου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ