Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι απάντησε ο πρίγκιπας Κάρολος για την υγεία της

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα δώσει το “παρών” στο Κενοτάφιο την Κυριακή της Μνήμης, όπου οι Βρετανοί τιμούν τους νεκρούς και τους βετεράνους των δύο Παγκόσμιων Πολέμων.
Αυτήν την υποχρέωση στο ημερολόγιό της η βασίλισσα Ελισάβετ τη θεωρεί την πιο ιερή και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να ανακτήσει δυνάμεις ώστε να μπορέσει να παραστεί και να καταθέσει στεφάνι στο Κενοτάφιο.

Οι γιατροί της είχαν συστήσει ξεκούραση για 15 ημέρες και η Βασίλισσα ακολούθησε ακριβώς τις οδηγίες τους, ώστε να είναι σε θέσει να αντεπεξέλθει σ’ αυτό το ιερό της καθήκον. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι η 95χρονη μονάρχης θα δώσει το “παρών” στην Κυριακή Μνήμης στις 14 Νοεμβρίου και θα παρακολουθήσει την τελετή από το μπαλκόνι του κτιρίου όπου στεγάζεται το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης.

βασίλισσα Ελισάβετ Κενοτάφιο

Πάντως, δεν θα παραστεί σε άλλη εκδήλωση που είναι συνήθως στο πρόγραμμά της την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Θα την εκπροσωπήσει ο Κόμης του Ουέσεξ.
Και ο ίδιος ο πρίγκιπας Κάρολος, ωστόσο, φρόντισε να καθησυχάσει τους πολίτες που ανησυχούν για τη βασίλισσα μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της, οπότε χρειάστηκε να διανυκτερεύσει και ένα βράδυ στο νοσοκομείο λέγοντας ότι η μητέρα του είναι καλά.
Ο Πρίγκιπας της  Ουαλίας βρέθηκε σε εκδήλωση στο Μπρίξτον όπου του επεφύλασσαν πολύ θερμή υποδοχή. Τη στιγμή που χαιρετούσε το πλήθος ένας άνδρας τον ρώτησε “πώς είναι η μητέρα σας;” και εκείνος απάντησε “είναι, είναι καλά, ευχαριστώ”.

Ο Οίκος Κλάρενς ενημέρωσε ότι ο Κάρολος και η Καμίλα θα ηγηθούν της βασιλικής οικογένειας στο Φεστιβάλ Μνήμης στο Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χολ στο Λονδίνο το Σάββατο το βράδυ, αλλά η βασίλισσα δεν θα παραστεί. Παρόντες θα είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, ο Κόμης και η Κόμισσα του Ουέσεξ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Την Τρίτη, η βασίλισσα επέστρεψε στο Κάστρο του Ουίνδσορ έπειτα από μία ολιγοήμερη απόδραση στο αγαπημένο του αείμνηστου συζύγου της κτήμα του Σάντρινγκχαμ στο Νόρφολκ. Η παρουσία της εκεί ήταν απόδειξη για τη βελτίωση της υγείας της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ