Βασίλισσα Ελισάβετ: Ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα—Τι είπε η τελευταία πολίτης που μπήκε στο Westminster Hall

Το λαϊκό προσκύνημα για την βασίλισσα Ελισάβετ έχει πλέον επίσημα τελειώσει. Περίπου 400.000 πολίτες υπολογίζεται ότι πέρασαν από το Westminster Hall τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Οι τελευταίοι άνθρωποι έγιναν δεκτοί στην ουρά για να δουν το φέρετρο της βασίλισσας περίπου στις 22:30 χθες το βράδυ. Το τελευταίο μέλος του κοινού στο οποίο επετράπη η είσοδος ήταν η Christina Heerey, η οποία υπηρετεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία. Στη συνέχεια, μέλη του κοινοβουλευτικού προσωπικού την ακολούθησαν, με την Black Rod, Sarah Clarke να είναι το τελευταίο άτομο που πέρασε δίπλα από το φέρετρο.

Η κυρία Heerey, η οποία υπηρετεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και κατάγεται από το High Wycombe, αποκάλυψε ότι μπήκε στην ουρά χθες στις 4.45 μ.μ.

Είπε στο Sky News: «Είναι τιμή. Αυτή τη στιγμή υπηρετώ στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, οπότε το να μπορώ να το κάνω αυτό για λογαριασμό της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας για μια γυναίκα που δεν θα αντικατασταθεί ποτέ, ήταν τιμή. Προφανώς, της ορκίστηκα την πίστη μου και νιώθω πολύ περήφανη που είμαι στην Πολεμική Αεροπορία και είμαι ένας από τους υπηκόους της».

«Περπατώντας στην αίθουσα την πρώτη φορά, γιατί πέρασα στη 1.15 π.μ. και ένιωσα ότι έπρεπε να περάσω ξανά, οπότε προφανώς πέρασα τελευταία από όλους τότε. Απλώς ένιωσα πολύ περήφανη που ήμουν εκεί και ήταν μεγάλη τιμή που μου δόθηκε το προνόμιο να περάσω ξανά και προφανώς να είμαι το τελευταίο άτομο» πρόσθεσε.

Η κ. Heeray είπε ότι ήταν «14 ώρες σε αναμονή αλλά άξιζε τον κόπο». Ερωτηθείσα αν θα έμενε για την κηδεία, πρόσθεσε: «Ναι, θα το κάνω. Θα είναι μια κουραστική μέρα αλλά αξίζει τον κόπο. Δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ ξανά στη ζωή μου».

Έρχεται η στιγμή που η βασίλισσα πρόκειται να επανενωθεί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο καθώς κηδεύεται σε μια ιστορική κρατική κηδεία σήμερα. Έως και δύο εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να συρρεύσουν στο Λονδίνο, στο Γουίνδσορ και σε βασιλικές τοποθεσίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ