Το τελευταίο αδημοσίευτο πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ—Η σημασία της καρφίτσας

Η Βασιλική Οικογένεια έδωσε στη δημοσιότητα ένα πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ που δεν είχαμε ξαναδεί. Τραβήχτηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ τον Μάιο του 2022. Στη φωτογραφία η Βασίλισσα χαμογελάει ενώ φορούσε μερικά από τα αγαπημένα της κοσμήματα.

Η αείμνηστη Ελισάβετ φορούσε ένα παστέλ μπλε φόρεμα, διακοσμημένο με ένα εντυπωσιακό ζευγάρι καρφίτσες από ακουαμαρίνα και διαμάντια.

Οι καρφίτσες, φορεμένες χωριστά, η μία πάνω από την άλλη, ήταν ένα δώρο για τα 18α γενέθλιά της από τον αγαπημένο της πατέρα, George VI, τον Απρίλιο του 1944.

Ελισάβετ
Το τελευταίο πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Φωτογραφία: PA

Η μονάρχης είχε φορούσε σκουλαρίκια με διαμάντια και μαργαριτάρια και κολιέ με τρεις σειρές μαργαριτάρια. Φαίνεται να είναι τα ίδια σκουλαρίκια που φόρεσε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας τέσσερις φορές την περασμένη εβδομάδα για να αποτίσει φόρο τιμής.

Εν τω μεταξύ, το κολιέ φαίνεται να είναι το ίδιο που φορούσε στην τελευταία γνωστή φωτογραφία της, όταν συνάντησε την πρωθυπουργό Λιζ Τρας στο Balmoral Castle λίγες μέρες πριν από το θάνατό της.

Σε όλη της τη ζωή, η βασίλισσα συγκέντρωσε μια συλλογή κοσμημάτων γεμάτη οικογενειακά κειμήλια, ανεκτίμητους θησαυρούς και δώρα από παγκόσμιους ηγέτες.

Η μονάρχης σπάνια εμφανιζόταν χωρίς διαμάντια, μαργαριτάρια ή πολύτιμους λίθους να κοσμούν τα ρούχα της, με τους βασιλικούς σχολιαστές να υποστηρίζουν πως μερικές φορές χρησιμοποιούσε τα κομμάτια για να στείλει ανείπωτα σήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις καρφίτσες της: Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεγε συχνά μια με σχέση με το άτομο, τη χώρα ή τον οργανισμό που επισκεπτόταν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ