Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι πρώτοι καλεσμένοι στην κηδεία έφτασαν

Οι πρώτοι καλεσμένοι στην κηδεία φτάνουν για να θρηνήσουν την βασίλισσα Ελισάβετ.  Πολιτικοί και διάσημοι είναι μεταξύ των πρώτων αφίξεων στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ιστορικής λειτουργίας.

Οι μεγάλες δρύινες πόρτες της πιο σημαντικής εκκλησίας του Ηνωμένου Βασιλείου – όπου η Αυτή Μεγαλειότης παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Φίλιππο και έκανε τη στέψη της – άνοιξαν στις 8 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις ώρες πριν από την έναρξη της λειτουργίας.

Περίπου 2.000 μέλη της βασιλικής οικογένειας, παγκόσμιοι ηγέτες, διασημότητες και εκατοντάδες μέλη του κοινού άρχισαν να καταφθάνουν στο Αβαείο καθώς δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν την κρατική κηδεία.

Χιλιάδες πολίτες αψήφησαν τους κανόνες απαγόρευσης κατασκήνωσης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έστησαν σκηνές, ξαπλώστρες και ακόμη και ένα αυτοσχέδιο μίνι μπαρ για να αρπάξουν τις καλύτερες θέσεις για την πομπή. Μέχρι τις 8:30 το πρωί, μέλη του κοινού ενημερώθηκαν ότι η διαδρομή της πομπής ήταν γεμάτη και άρχισαν να εκτρέπουν τον κόσμο στο Hyde Park για να το παρακολουθήσουν στις μεγάλες οθόνες.

Η Φρουρά του Βασιλιά πέρασε από τις πύλες του Abbey, με δύο στρατιώτες να μένουν στις μεταλλικές πύλες και να περιμένουν την έναρξη της διαδικασίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ