Βαρκελώνη: Επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε μουσείο εντελώς γυμνοί για να… νιώσουν πιο κοντά στα αγάλματα

Ένα μουσείο στη Βαρκελώνη άνοιξε τις πόρτες του στους γυμνιστές το Σάββατο (28/10), πραγματοποιώντας μια ειδική ξενάγηση κατά την οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να είναι γυμνοί για να νιώσουν πιο κοντά στο γυμνό έκθεμα.

Το Μουσείο Αρχαιολογίας της Καταλονίας πραγματοποίησε την 90λεπτη ξενάγηση σε συνεργασία με τη Λέσχη Νατουρισμού της Καταλονίας (Catalan Naturism Club), σύμφωνα με το Reuters.

Οι επισκέπτες είδαν την έκθεση The Bronzes of Riace με φωτογραφίες του Luigi Spina που απεικονίζουν δύο μεγάλα ελληνικά χάλκινα αγάλματα γυμνών πολεμιστών του 5ου αιώνα π.Χ. που ανακαλύφθηκαν το 1972 κοντά στο Riace της Ιταλίας.

Η ιστοσελίδα του μουσείου υποσχόταν στους επισκέπτες την ευκαιρία να «θαυμάσουν τα έργα ποζάροντας στις ίδιες θέσεις με αυτά, εντελώς γυμνοί και περιτριγυρισμένοι από άλλα σώματα».

«Θέλαμε να κάνουμε μια πιο ενδιαφέρουσα επίσκεψη και όχι την τυπική ξενάγηση», είπε ο ξεναγός Έντγκαρντ Μέστρε, ο οποίος επίσης ήταν γυμνός. «Θέλαμε οι άνθρωποι που ήρθαν να νιώθουν ακριβώς το ίδιο με το έργο που κοιτούσαν».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ