Τζο Μπάιντεν: “Να πληρώσει ακριβά τη βαρβαρότητά του στην Ουκρανία, ο Πούτιν”

Οξύτατη επίθεση εναντίον του προέδρου της Ρωσίας,  Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας τον για βαρβαρότητα, στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι προσπαθεί να καταστρέψει την ταυτότητα της Ουκρανίας, αφού οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίσουν στόχους αμάχων, όπως σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα ημερήσιας φροντίδας και μουσεία. “Πιστεύω ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Πούτιν είναι να εξαλείψει την ταυτότητα της Ουκρανίας”, δήλωσε ο Μπάιντεν από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

“Δεν μπορεί να καταλάβει την Ουκρανία, αλλά μπορεί να προσπαθήσει να καταστρέψει την ταυτότητά της”, πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ο Πούτιν πρέπει “να πληρώσει ακριβό τίμημα για την βαρβαρότητά του στην Ουκρανία”, προκειμένου να αποτραπούν άλλοι από την ανάληψη παρόμοιας δράσης, πρόσθεσε, αναφερόμενος στις στρατιωτικές εντάσεις γύρω από την Ταϊβάν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα. Είναι φανερό ότι υπονοούσε την Κίνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ