Τζο Μπάιντεν: Θέλω να είμαι ξανά υποψήφιος το 2024

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παρά το γεγονός ότι ακόμα οι ενδιάμεσες εκλογές δεν έχουν τελειώσει και τρεις πολιτείες έχουν μείνει προκειμένου να κρίνουν το αποτέλεσμα

«Η δημοκρατία μας έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά οι Αμερικανοί μίλησαν με τις ψήφους τους. Δεν ξέρουμε όλα τα αποτελέσματα ακόμα, αλλά είμαι αισιόδοξος. Οι ψηφοφόροι έδειξαν τις ανησυχίες τους. Μόλις ξεκινήσαμε», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του. Τόνισε, μάλιστα, ότι το «μεγάλο κόκκινο κύμα» που προέβλεπαν κάποιοι δεν ήρθε.

«Η πλειοψηφία των πολιτών υποστήριξαν την οικονομική μου ατζέντα. Ανεξάρτητα με το τελικό αποτέλεσμα, είμαι προετοιμασμένος να συνεργαστώ με τους Ρεπουμπλικανούς. Δεν θα υποστηρίξω όμως καμία πρόταση Ρεπουμπλικανών που θα χειροτερεύει τον πληθωρισμό», προσέθεσε.

«Θα κρατήσω την υπόσχεσή μου ότι κανείς δεν θα δει αυξημένους φόρους. Θα είμαι ξεκάθαρος, σε καμία περίπτωση, δεν θα δεχτώ αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση για ιατρική περίθαλψη. Θα ασκήσω βέτο σε οποιαδήποτε προσπάθεια να περάσει η απαγόρευση της έκτρωσης», τόνισε ο πρόεδρος.

«Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τίποτα δεν είναι πέραν των δυνατοτήτων μας», είπε κλείνοντας την ομιλία του για να δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε, επίσης, για τα σχέδια του για τις προεδρικές εκλογές του 2024

«Η Δημοκρατία δεν συμβαίνει κατά λάθος. Πρέπει να παλέψουμε γι’αυτήν, να την ενισχύσουμε, να την ανανεώσουμε» έγραψε νωρίτερα στο Twitter ο Τζο Μπάιντεν, ενώ το Politico αναφέρει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Θα πω περισσότερα το απόγευμα, όμως χάρη στους δημοσκόπους και τους εργαζόμενους, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, διασφαλίστηκε η αξιοπιστία της διαδικασίας ψήφισης, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Η εκλογική διαδικασία δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί και χωρίς τη συμμετοχή εκατομμυρίων που έκαναν τις φωνές τους να ακουστούν», προσέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ