Τζο Μπάιντεν: Συνάντησε τους γονείς δημοσιογράφου που απήχθη στη Συρία το 2012

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τους γονείς του δημοσιογράφου Όστιν Τάις, ο οποίος απήχθη στη Συρία πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «επανέλαβε τη δέσμευσή του να συνεχίσει τις προσπάθειές του μέσω όλων των διαθέσιμων οδών ώστε να εξασφαλίσει πως ο Όστιν θα επιστρέψει επιτέλους (…) στην οικογένειά του», ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζεν Ψάκι στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν βρίσκεται σε «συχνή» επαφή με τον Μαρκ και τη Ντέμπρα Τάις και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για «να επιστρέψουν σπίτι τους ο Όστιν και οι άλλοι αμερικανοί όμηροι που κρατούνται παράνομα σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

 

Η υπόθεση του δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ εθίγη το Σάββατο, στο δείπνο της ένωσης ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, στο οποίο παραβρέθηκε ο κ. Μπάιντεν.

Ελάχιστες πληροφορίες υπάρχουν για την τύχη του μετά την απαγωγή του τη 14η Αυγούστου 2012 κοντά στη Δαμασκό, όταν ήταν 31 ετών. Ο δημοσιογράφος και φωτοειδησεογράφος δούλευε ανεξάρτητα και είχε συνεργαστεί με τον όμιλο McClatchy, τη Washington Post, το CBS, το Γαλλικό Πρακτορείο και άλλα ΜΜΕ.

Ο Όστιν Τάις, που είχε υπηρετήσει στους Πεζοναύτες προτού καταπιαστεί με τη δημοσιογραφία, είχε εμφανιστεί σε βίντεο τον Σεπτέμβριο του 2012 με καλυμμένα τα μάτια. Το ποιοι είναι οι απαγωγείς του παραμένει άγνωστο μέχρι σήμερα.

Τον Μάρτιο του 2020, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως δεν γνώριζε εάν ο Όστιν Τάις παρέμενε ακόμη στη ζωή. Πάντως η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμούσε πέρυσι πως πιθανότατα είναι ακόμη ζωντανός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ