Τζεφ Μπέζος: Νέο ρεκόρ σημείωσε η περιουσία του αφεντικού της Amazon – BINTEO

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η περιουσία του Τζεφ Μπέζος, ξεπερνώντας τα επίπεδα που ήταν πριν το διαζύγιο με τη Μακένζι Μπέζος. Το αφεντικό της Amazon είχε παραχωρήσει το 1/4 των μετοχών του στην πρώην σύζυγό του, ως μέρος του διακανονισμού του διαζυγίου τους.

Οι μετοχές της εταιρίας του Μπέζος σημείωσαν τρομερή άνοδο 4,4%, φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ (2.878 δολάρια). Αποτέλεσμα αυτής της ανόδου, ήταν η περιουσία του αφεντικού της Amazon να φτάσει τα 171.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την άνοδο των μετοχών επωφελήθηκε και η πρώην σύζυγός του, Μακένζι, η οποία κατέχει 4% των μετοχών της Amazon. H περιουσία της εκτοξεύθηκε στα 56,9 δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον είναι η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Φρανσουάζ Μπέτενκορτ Μέγιερς, η κληρονόμος του οίκου L’Oreal.

Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε τις οικονομίες όλου του κόσμου, αλλά ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρα για την Amazon. Στους πρώτους έξι μήνες του 2020, η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά 56.7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ