Τζεφ Μπέζος: Έβγαλε 5,4 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες

Αύξηση 5% σημείωσε η περιουσία του αφεντικού της Amazon, Τζεφ Μπέζος, καθώς τα προϊόντα της εταιρείας του έγιναν ανάρπαστα εν μέσω της πανδημίας. Ο ήδη πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε πλουσιότερος κατά 5,4 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με το Forbes, με τη μετοχή της εταιρείας του να γνωρίζει άνοδο 5,3% την Τρίτη, φθάνοντας σε νέο ρεκόρ, στα 2.283 δολάρια ανά μετοχή. Σημειώνεται πως από την αρχή του χρόνου, η Amazon έχει κέρδη 20%.

Φυσικά παράγοντας γι’ αυτήν την άνοδο είναι η αύξηση πωλήσεων στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω των περιοριστικών μέτρων, καθώς οι καταναλωτές παραμένουν στα σπίτια τους και προχωρούν σε online αγορές περισσότερο από ποτέ.

Η συνολική περιουσία του Μπέζος υπολογίζεται πλέον στα 138 δισεκατομμύρια, ενώ το μερίδιό του στην εταιρεία ανέρχεται σε 11,2%.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως η Amazon προτίθεται να προσλάβει περίπου 75.000 ανθρώπους για να αναλάβουν θέσεις εργασίας που αφορούν μεταξύ άλλων προσωπικό αποθήκης ή οδηγούς διανομών, καθώς λόγω του κορονοϊού έχουν αυξηθεί οι διαδικτυακές παραγγελίες αφού οι Αμερικανοί μένουν σπίτι τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ