Twitter: Η απάντηση της ΕΕ στον Έλον Μασκ για το «πουλί που θα πετάξει»

Το Twitter θα πρέπει να ακολουθεί τους «κανόνες της ΕΕ», προειδοποιεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν, μετά την εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης από τον Έλον Μασκ.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ, θα πρέπει στην Ευρώπη να σεβαστεί τη ρύθμιση στις μεγάλες πλατφόρμες που μόλις έχει εγκριθεί, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, ο οποίος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για τη νομοθεσία αυτή.

Απαντώντας στον ιδιοκτήτη της Tesla που έγραψε το βράδυ της Πέμπτης στο Twitter «το πουλί απελευθερώθηκε» (the bird is freed), αφού ανέλαβε τον έλεγχο της πλατφόρμας έναντι 44 δισ. δολαρίων, ο Μπρετόν έγραψε με τη σειρά του στο Twitter: «Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάξει σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς μας κανόνες».

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της σχοινοτενούς διαπραγμάτευσης με άφθονες ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη, κατά δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ