Τρόμος σε πολυκατοικία στο Βερολίνο: Τρεις τραυματίες από επίθεση με χειροβομβίδα και μαχαίρι

Πρωτοφανής επίθεση με χειροβομβίδα και μαχαίρι σημειώθηκε σε διαμέρισμα στο Βερολίνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πίσω από την επίθεση κρύβονται τα πάθη του εμφυλίου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει έναν άνδρα 61 ετών, ο οποίος κατηγορείται ότι έριξε την χειροβομβίδα στην είσοδο πολυκατοικίας στην συνοικία Ραϊνίκερντοφ, στο Βερολίνο. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο γυναίκες,  41 και 48 ετών, οι οποίες βρίσκονταν σε ισόγειο διαμέρισμα και ένας άνδρας, επίσης 61 ετών.  Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης στη συνέχεια επιτέθηκε σε δύο από τα θύματα και τα χτύπησε με μαχαίρι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.  Και τα τρία τραυματισμένα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας ήταν βαριά τραυματισμένος και η ζωή του είναι σε κίνδυνο.

Η αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή, βρήκε τον δράστη να κρύβεται σε έναν κήπο, κοντά στο σημείο της επίθεσης.  Οι αρχές ερευνούν τα κίνητρα της επίθεσης, καθώς και αν τα τέσσερα εμπλεκόμενα άτομα γνωρίζονται μεταξύ τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των εμπλεκομένων. Ωστόσο το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης επίθεσης είναι Σέρβος, όπως σερβικής εθνικότητας είναι και οι δύο γυναίκες. Αντιθέτως ο βαριά τραυματισμένος άνδρας είναι από την Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ