Τραγωδία στη Βρετανία: Πέθαναν τρία παιδιά που έπεσαν σε παγωμένη λίμνη – Ένας 6χρονος χαροπαλεύει

Τρία από τα παιδιά που έπεσαν στην παγωμένη λίμνη στη Βρετανία πέθαναν. Πρόκειται για τρία αγόρια, 8, 10 και 11 ετών. Ακόμη ένας 6χρονος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση μετά το περιστατικό που συνέβη στο Babbs Mill Park λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής. Οι έρευνες στη λίμνη συνεχίστηκαν σήμερα έπειτα από αναφορές ότι είχαν πέσει μέσα έως και έξι παιδιά, αλλά η αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι «δεν είναι πλέον επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι είδαν τους πυροσβέστες να «σπάνε» τον πάγο στην επιφάνεια της λίμνης, ενώ άλλοι κολυμπούσαν στο νερό για να σώσουν το κοντινότερο παιδί.

«Τα παιδιά ανασύρθηκαν από το νερό και έλαβαν τις πρώτες βοήθειες ανάνηψης από τους πυροσβέστες και τους διασώστες των ασθενοφόρων» δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρίτσαρντ Στάντον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ, ενώ αρκετοί από τους διασώστες έπαθαν υποθερμία.

«Δυστυχώς τα παιδιά είχαν υποστεί μέσα στο νερό καρδιακή ανακοπή και συνδέθηκαν με προηγμένα συστήματα διατήρησης στη ζωή κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο”, σημείωσε ο Κάμερον Μακβίτι της τοπικής υπηρεσίας ασθενοφόρων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ