Τραμπ: Φαίνεται ότι το Ιράν ευθύνεται για τις επιθέσεις στη Σ. Αραβία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε απόψε ότι “φαίνεται πως το Ιράν” είναι υπεύθυνο για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε διυλιστήρια της Σαουδικής Αραβίας.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί ευθέως την Τεχεράνη για τις επιθέσεις αυτές, όμως το Ιράν αρνείται ότι φέρει την ευθύνη.

Οι ΗΠΑ θέλουν να γνωρίζουν “μετά βεβαιότητας” ποιος ευθύνεται για την επίθεση αυτή, συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένος να “βοηθήσει” τη Σαουδική Αραβία. Πρόσθεσε όμως ότι θα ήθελε να “αποφύγει” μια σύγκρουση με το Ιράν.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τραμπ αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του Ιράν ότι δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Σαββατοκύριακο και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 5% η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου.

«Θυμηθείτε, όταν το Ιράν κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος λέγοντας εν γνώσει του πως ήταν στον ‘εναέριο χώρο’ του όταν, στην πραγματικότητα, δεν ήταν καθόλου κοντά. Επέμειναν σθεναρά σε αυτή την ιστορία ξέροντας ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο ψέμα. Τώρα λένε ότι δεν είχαν καμία σχέση με την επίθεση στη Σαουδική Αραβία. Θα δούμε;» έγραψε ο Τραμπ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ