Τραμπ: Έφθασε στο δικαστήριο και συνελήφθη – Δείτε LIVE

Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο έφτασε πριν από λίγα λεπτά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και συνελήφθη.

O Tραμπ καθ’ οδόν για τη Νέα Υόρκη – Την Τρίτη θα του απαγγελθούν κατηγορίες

Σύμφωνα με το δίκτυο ABC, το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Τραμπ πέρασε στο δικαστήριο από υπόγειο γκαράζ. Αμέσως συνελήφθη, όπως προβλέπεται από την διαδικασία. Οι αστυνομικοί πήραν τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Ωστόσο το δίκτυο NBC μετέδωσε ότι δεν ελήφθη φωτογραφία του Τραμπ από τις αρχές, αφού κρίθηκε ότι δεν είναι απαραίτητο.

Στις 23:00 Ώρα Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει η ακρόαση του από τον δικαστή. Ο Τραμπ βρίσκεται μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου με τους δύο δικηγόρους του και αναμένεται να δηλώσει αθώος στις κατηγορίες.

Δείτε live

Του έχει ασκηθεί δίωξη για:

  • Συνωμοσία να εξαπατήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες
  • Συνωμοσία για να παρακωλύσει μία επίσημη διαδικασία
  • Παρακώλυση και απόπειρα παρακώλυσης μίας επίσημης διαδικασίας
  • Συνωμοσία εναντίον δικαιωμάτων

Έξω από το δικαστήριο υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εκατοντάδες αστυνομικοί για αποφυγή επεισοδίων ή έντασης.

Οπαδοί του Τραμπ έχουν σπεύσει με πλακάτ έξω από το δικαστήριο για να διαμαρτυρηθούν για τις κατηγορίες σε βάρος του.

Η στιγμή που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φτάνει με το αεροσκάφος του στο αεροδρόμιο του Άρλινγκτον για να παρουσιαστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο δικαστήριο ο Τραμπ είχε ζητήσει να είναι μόνος του, όπως είχε πράξει και στις άλλες υποθέσεις σε βάρος του από την αμερικανική Δικαιοσύνη.

 

Για κυνήγι μαγισσών μιλάει η δικηγόρος του Τραμπ

Η εκπρόσωπος και δικηγόρος του πρώην προέδρου, Αλίνα Χάμπα έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και μίλησε για «κυνήγι μαγισσών».

«Αυτό που είπε ο πρόεδρος Τραμπ (σ.σ. στις 6 Ιανουαρίου 2021) ήταν να πάτε και πατριωτικά και ειρηνικά να διαδηλώσετε. Αυτό είναι ένα αμερικανικό δικαίωμα. Γι’ αυτό και είμαστε η Αμερική και δεν είμαστε μία τριτοκοσμική χώρα», τόνισε η δικηγόρος, που αναφέρθηκε στην δήλωση που έκανε ο πρώην πρόεδρος τον Ιανουάριο του 2021 πριν την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο. Η συγκεκριμένη δήλωση θεωρήθηκε ως προτροπή του Τραμπ στους οπαδούς του να προσπαθήσουν να καταλάβουν την Γερουσία και την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Επιπλέον κατηγόρησε το κατεστημένο στις ΗΠΑ ότι προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του Τραμπ από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές. «Ειλικρινά αυτό δεν πρόκειται να δουλέψει», είπε η Αλίνα Χάμπα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ