Τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς φοβούνται οι τζιχαντιστές

Τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς φοβούνται οι τζιχαντιστές

 

Oι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρθηκαν από πολλές θέσεις σε μια επαρχία στην ανατολική Συρία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν, καθώς φοβούνται ότι θα γίνουν στόχοι των αμερικανικών βομβαρδισμών, δήλωσαν μαχητές.

Το Ισλαμικό Κράτος «ξεκίνησε να απομακρύνει τους άνδρες του από τις βάσεις του και τις θέσεις στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ», το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει θέσει υπό τον έλεγχό της αυτή η ένοπλη εξτρεμιστική οργάνωση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπού Οσάμα, ένας μαχητής στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με τον οποίο το Γαλλικό Πρακτορείο επικοινώνησε μέσω του διαδικτύου, όλες οι γνωστές θέσεις που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Εσχάρα, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας του Ντέιρ Εζόρ, έχουν «κλείσει».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εξτρεμιστές εγκατέλειψαν επίσης το παλιό κτίριο του κυβερνείου στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, που ήταν ο σημαντικότερος χώρος αποθήκευσης πυρομαχικών και όπλων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Και στην πόλη Μαγιαντίν το Ισλαμικό Κράτος αποσύρθηκε από 8 βάσεις και άφησε ανοικτές μόνο 3» διευκρίνισε ο ίδιος.

«Οι τζιχαντιστές αυτή τη στιγμή αποσύρονται από τα πετρελαϊκά κοιτάσματα. Οι οικογένειες των ξένων τζιχαντιστών που ζουν στα κτίρια που βρίσκονται κοντά στα κοιτάσματα απομακρύνθηκαν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με έναν μαχητή στη Ράκα, το βασικό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, οι τζιχαντιστές έχουν παραμείνει στις θέσεις τους, αν και απομάκρυναν όπλα από ορισμένες από αυτές τις βάσεις.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.