Τουρκικές εκλογές – Κιλιτσντάρογλου: Δεν θα δαμάσει τη βούλησή μας ένας ολιγάρχης

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ήττα του από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές, έκανε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Μίλησε για την πιο άδικη διαδικασία των τελευταίων ετών και τόνισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

«Ως φίλος σας, ως αδελφός, ως θείος σας, και πάνω απ’ όλα ως απλός συμπολίτης σας, αγωνίστηκα για το δίκαιό σας και για να έχετε ευμάρεια και ευημερία και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτό. Θέλω να ζητήσω κάτι. Να συνεχίσουμε τον δημοκρατικό αγώνα», τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου και αφού ευχαρίστησε τους περισσότερους από 25 εκατομμύρια ψηφοφόρους που τον στήριξαν σε αυτές τις εκλογές,  πρόσθεσε: «η βούληση του λαού να αλλάξει η αυταρχική κυβέρνηση αναδείχθηκε ξεκάθαρα, αλλά ζήσαμε την πιο άδικη εκλογική εκστρατεία των τελευταίων ετών και δεχθήκαμε πολλές πιέσεις».

«Οδηγηθήκαμε στην κυριαρχία του ενός ατόμου, ενός ολιγάρχη. Δεν θα δαμάσει τη βούλησή μας», είπε. «Παρά τις πιέσεις , η συμμαχία μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε κάθε μέτωπο, μέχρι να έρθει η πραγματική δημοκρατία στη χώρα μας. Αυτό που με θλίβει είναι ότι την χώρα την περιμένουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, ότι θα υποφέρουμε πολύ περισσότερο. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα σταθούμε μπροστά σε αυτά τα προβλήματα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Τουρκικές εκλογές: Τα αποτελέσματα

Νικητής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία αναδείχθηκε σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Σύμφωνα με καταμετρημένο το 99,7% των ψήφων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε 52.13% και ο Κιλιτσντάρογλου 47,87 % με την συμμετοχή να φθάνει το 85%.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη με 51,75% , στην Αγκυρα με 50,5%, στην Σμύρνη με 67,13%, στην Αδριανούπολη, στο Καρς με 56,59% στο Ντιγιαρμπακίρ , στην Μερσίνη με 60,27%, στο Τσανάκαλε με 58%, στα τουρκικά παράλια και στην ανατολική Τουρκία.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ