Τουρκικά ΜΜΕ «είδαν» επεισόδιο Τούρκων ψαράδων με Έλληνες λιμενικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδιο ανάμεσα σε Τούρκους ψαράδες και σε άνδρες του ελληνικού Λιμενικού συνέβη στο Αιγαίο στα ανοιχτά του Κουσάντασι, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την αναχώρηση από την Άγκυρα του Υπουργού Μετανάστευσης, Δημήτρη Καιρίδη, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για επεισόδιο χθες στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την ελληνική ακτοφυλακή ότι επιτέθηκε με σιδερολοστούς σε Τούρκους ψαράδες. Τα τουρκικά μέσα παραδέχονται, ωστόσο, ότι οι Τούρκοι ψαράδες βρίσκονταν -ως μη όφειλαν- σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι Τούρκοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι τους παρέσυραν τα νερά στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ ψάρευαν στα δύο σκάφη τους, το Αλιμπέκιοϊ και το Μεχμέτ Καπτάν. Υποστηρίζουν ότι αρχικά η ελληνική ακτοφυλακή χτύπησε με σιδερολοστούς τα τζάμια τους, με αποτέλεσμα αυτά να σπάσουν, και στη συνέχεια παρενέβη ρίχνοντας πιεσμένο νερό πάλι στα τζάμια των ψαροκάικων. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο οι ψαράδες κάλεσαν μέσω ασυρμάτου την τουρκική ακτοφυλακή, η οποία απομάκρυνε το ελληνικό Λιμενικό.

Πηγές του ελληνικού Λιμενικού λένε, μεταξύ άλλων, στον ΑΝΤ1 ότι δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό. Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ