Τουρκία: Βρώμικο εναντίον του πόλεμο από τον Ερντογάν με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης καταγγέλλει ο Κιλιτσντάρογλου

Βαριές κατηγορίες για βρώμικο προεκλογικό αγώνα εξαπέλυσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην Τουρκία, εναντίον του προέδρου Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει την τελευταία αιχμή τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης, για να τον κηλιδώσει  με ψεύτικα βίντεο και πλαστά ηχητικά ντοκουμέντα.

Το CHP υποστήριξε μάλιστα ότι ο Ερντογάν προσέλαβε χάκερ από το εξωτερικό για να φτιάξουν τα ψεύτικά βίντεο και τις ψεύτικές ηχογραφήσεις. Ο ίδιος ο Κιλιτσντάρογλου, σε ομιλία του στην Καισάρεια, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν «γνωρίζει τις πιο βρώμικες δουλειές» που θα ανοίξουν «δέκα μέρες πριν» από τις εκλογές. Μάλιστα σε μήνυμά του στο Twitter, που άρχισε με τις λέξεις «δύο μέρες έως δέκα», προειδοποίησε ευθέως τον Διευθυντή Επικοινωνίας του Προέδρου Ερντογάν, τον Φαχρετίν Αλτούν και την ομάδα του να μην πέσουν στο παιχνίδι των «ξένων υπηρεσιών πληροφοριών» και στο «σκοτάδι» τους, με «web» και «Cambridge Analytica», περιπέτειες.

 

«Ξέρουμε πολύ καλά τι προσπαθείτε να αποτρέψετε», είναι σχεδόν σαν να υπάρχει επιχείρημα κατά του Κιλιτσντάρογλου. Ανώτερη πηγή του CHP εξήγησε στο YetkinReport.com ότι ο Κιλιτσντάρογλου είχε σημαντικές πληροφορίες gia τις «τελευταίες δέκα ημέρες» και τις κυβερνητικές  παρεμβάσεις της σε στυλ «Cambridge Analytica». «Το να παίζεις με την Cambridge Analytica είναι πέρα ​​από τις δυνατότητές σου», έγραψε ο Κιλιτσντάρτογλου για τον Αλτούν και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Επανάφερε έτσι το σκάνδαλο με την εταιρία πολιτικών συμβούλων η οποία απέκτησε πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες 87 εκατομμυρίων χρηστών μέσω του facebook, η εταιρεία του οποίου, Meta,θα πληρώσει αποζημιώσεις για την διαρροή.

Σύμφωνα με το Υetkinreport.com, οι πληροφορίες που άρχισαν να φτάνουν στα κεντρικά γραφεία του CHP αναφέρουν ότι από αύριο περίπου και ως τις 14 Μαΐου θα αρχίσει η βρώμικη εκστρατεία για την οποία ο Ερντογάν χρησιμοποίησε συστήματα “deep fake” και “Cambridge Analytica” με στόχο να κατασκευαστούν “πλαστές εγγραφές βίντεο και ήχου” μέσω της Διεύθυνσης Επικοινωνίας για να υπονομεύσουν την προεκλογική εκστρατεία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Για το σκοπό αυτό, προσλήφθηκαν πολλοί χάκερ από το εξωτερικό, κάποιοι από αυτούς από το «Dark Internet». Με τις επιθέσεις «DDoS» κατά της αντιπολίτευσης, προετοιμάστηκε μια εκστρατεία αποκλεισμού επικριτικών και αντιπολιτευόμενων ιστοτόπων και ανάδειξης των υποστηρικτών της κυβέρνησης, υποστηρίζει το CHP.

Ο κύριος στόχος της εκστρατείας είναι να στέλνονται στους χρήστες του Διαδικτύου, μηνύματα στα οποία θα φαίνεται ότι ο Κιλτσντάρογλου να κάνει συναντήσεις με πρόσωπα που είναι εχθροί του Ερντογάν (Σ.σ. εννοεί τον εξόριστο Φετουλάχ Γκιουλέν και οπαδούς του) και να έχει πει πράγματα που δεν είπε. Η αποστολή τέτοιων πλαστών μηνυμάτων θεωρεί το κόμμα του Κιλιτσντάρογλου ότι θα επηρεάσει αρνητικά τους ψηφοφόρους και άρα θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα, σε βάρος του βασικού αντιπάλου του Ερντογάν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ