Τουρκία: Φόβους για τρομοκρατική ενέργεια εκφράζουν ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και των ΗΠΑ στην Τουρκία εξέδωσαν προειδοποιήσεις για τους πολίτες τους που ζουν στην χώρα, με τις οποίες τους συνιστούν προσοχή, λόγω της πιθανότητας να εκδηλωθούν τρομοκρατικές ενέργειες σε περιοχές όπου συχνάζουν υπήκοοι δυτικών χωρών.

Οργή στην Τουρκία για το βιβλίο του Πομπέο: «Ήθελα να σπάσω την πόρτα του Ερντογάν»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οποία επικαλείται την τουρκική  milligazete.com.tr, σε δήλωση του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: “Το κάψιμο του Κορανίου μπροστά από την Τουρκική Πρεσβεία στη Σουηδία αύξησε τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αποφύγετε πολυσύχναστους δημόσιους και χώρους λατρείας. Να είστε προσεκτικοί όταν το κάνετε“.

Αντίστοιχα σε δήλωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ τονίζεται: “Μετά τις πρόσφατες πυρπολήσεις του Κορανίου στην Ευρώπη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί τους πολίτες της για πιθανές επιθέσεις από τρομοκράτες σε χώρους λατρείας στην Τουρκία. Στοχοποιώντας χώρους λατρείας ή χώρους που συχνάζουν Δυτικοί, τρομοκράτες μπορεί να επιτεθούν με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση“.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ