Τον λήστεψαν 3 φορές μέσα σε μία εβδομάδα – Απελπισμένος παγωτατζής που ήθελε να συγκεντρώσει χρήματα για τον αυτιστικό γιο του

Ένας ηλικιωμένος πλανόδιος πωλητής που πουλούσε παγωτό για να συντηρήσει την οικογένειά του και να πληρώσει το ενοίκιο έπεσε θύμα ληστείας υπό την απειλή όπλου στην Καλιφόρνια για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο Δον Χουάν, 82 ετών, πουλούσε παγωτό την Δευτέρα στο Όκλαντ, όταν δύο ένοπλοι κλέφτες πήδηξαν από το πίσω κάθισμα ενός μαύρου Ford Edge και του άρπαξαν ό,τι είχε, έδειξε πλάνα της εφαρμογής Citizen 

Man Robbed by Armed Suspects in Black Ford Edge @CitizenApp

3928 E 18th St Jul 17 12:46:15 PM PDT

Ένας άλλος άνδρας βγήκε για λίγο από τη θέση του συνοδηγού καθώς οι κλέφτες απογειώθηκαν άρπαξαν 120 δολάρια.

Μια σελίδα GoFundMe δημιουργήθηκε για τον Χουάν για να βοηθήσει στην ανάκτηση των χρημάτων που έχασε στην τρομακτική δοκιμασία. Περισσότερα από 13.670 δολάρια συγκεντρώθηκαν για τον 82χρονο, ξεπερνώντας το όριο των 5.000 δολαρίων που είχε αρχικά αναγραφεί στον ιστότοπο.

«Ο Δον Χουάν μας ενημέρωσε ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει το ενοίκιό του αυτόν τον μήνα, μεταξύ των άλλων εξόδων διαβίωσής του», ανέφερε η σελίδα. «Ως ανυπεράσπιστος άνθρωπος, δεν έχει άλλη επιλογή από το να αντέξει αυτή τη συμπεριφορά αυτών των εγκληματιών και να συνεχίσει να πιέζει μέρα με τη μέρα για να βγάλει τα προς το ζην».

Μερικές οργανώσεις του Όκλαντ καθώς και ο ακτιβιστής πλανόδιων πωλητών Alex Enamorado έχουν ήδη ανοίξει την αγκαλιά τους στον ηλικιωμένο άνδρα, με την κοινότητα να τον στηρίζει, καθώς όλο και περισσότεροι αγοράζουν τα παγωτά του.

«Αυτό είναι σίγουρα λάθος σε τόσα πολλά επίπεδα. #ProtectStreetVendors », είπε ο Enamorado στο Instagram .


Τα περιστατικά ληστείας πωλητών υπό την απειλή όπλου στην Καλιφόρνια έχουν αυξηθεί. Δύο ένοπλοι ληστές επιτέθηκαν σε ένα ζευγάρι που διατηρούσε σταντ με τάκο στο Λος Άντζελες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών τον Ιούνιο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ