Το tweet του Ράσελ Κρόου για τον Τζον Νας

Ο μαθηματικός Τζον Νας, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Οικονομίας για τη συμβολή του στη θεωρία των παιγνίων, σκοτώθηκε το Σάββατο μαζί με τη σύζυγό του Αλίσια, 82 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα στο Νιου Τζέρσι, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο ABC.

Σύμφωνα με την πολιτειακή αστυνομία, ο Νας και η σύζυγός του εκτινάχθηκαν από το ταξί στο οποίο επέβαιναν όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσι και το έριξε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Ένας υπέροχος άνθρωπος”, με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, είχε βασιστεί στη ζωή του Νας και τον αγώνα που έδινε επί πολλά χρόνια με τη σχιζοφρένεια από την οποία έπασχε.

Ο Κρόου δήλωσε συγκλονισμένος από τον θάνατο του Τζον Νας και της γυναίκας του. “Ένα καταπληκτικό ζευγάρι. Πανέμορφα μυαλά, πανέμορφες καρδιές”, έγραψε ο ηθοποιός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Τζον Νας, που γεννήθηκε το 1928, δίδασκε στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον και το 1994 του απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομίας για το έργο του πάνω στη θεωρία των παιγνίων. Με τη σύζυγό του είχαν αποκτήσει έναν γιο και ζούσαν εδώ και πολλά χρόνια στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσι.

 

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός σε τροχαίο ο μαθηματικός που υποδύθηκε ο Ράσελ Κρόου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ