Το συγκλονιστικό μήνυμα της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου του Μονπελιέ

Φόρο τιμής στους νεκρούς της επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo απέδωσε η Πρύτανης του πανεπιστημίου Paul-Valéry Montepellier, Anne Fraïsseμε ένα συγκινητικό μήνυμα στη σελίδα του ιδρύματος. 

Στο μήνυμά της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “η τρομοκρατία μπορεί να σκοτώσει αλλά δεν μπορεί να νικήσει. Και αυτό γιατί η τρομοκρατία είναι κατά κύριο λόγο μια ομολογία της ανικανότητας και της δειλίας”.

Αναφέρει επίσης ότι “είναι το όπλο αυτών που δεν μπορούν να μιλήσουν, να γράψουν, να τραγουδήσουν, ή να σχεδιάσουν. Είναι το όπλο αυτών που δεν μπορούν να γελάσουν, να αγαπήσουν, να ζήσουν ελεύθερα και οι οποίοι σκοτώνουν εκείνους που είναι σε θέση να κάνουν όλα αυτά. Εκείνοι που έπεσαν χθες υπερασπίστηκαν τη δική τους ελευθερία και τη δική μας. Πίστευαν στην ελευθερία της έκφρασης ως θεμελιώδες δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας, υποστήριξαν το δικαίωμά τους ως υπεύθυνοι πολίτες στην παρωδία και τη σάτιρα χωρίς όρια. Επιβεβαίωσαν την ανάγκη διαλόγου, της διαφορετικότητας, της εξέγερσης καθώς επίσης και τη δύναμη του γέλιου και της κριτικής σκέψης”.

Καταλήγοντας τονίζει: “Με βάρβαρες πράξεις όπως οι χθεσινές, μπορείς να σκοτώσεις τους ανθρώπους, να φιμώσεις το τεράστιο ταλέντο, δεν μπορείς να σκοτώσεις όμως την ελευθερία της χώρας και των πολιτών της.

Είμαστε όλοι Σαρλί”.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo

Διαβάστε επίσης

Charlie Hebdo – Σημαίες τζιχαντιστών και μολότοφ στο αυτοκίνητο των δραστών

Επιχείρηση της Γαλλικής αστυνομίας στο σπίτι των Τζιχαντιστών – ΦΩΤΟ – ΤΩΡΑ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ