Το Ισραήλ έπληξε περισσότερους από 100 στόχους της Χαμάς στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 100 στόχους της Χαμάς στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με κοινή δήλωση που εξέδωσε ο Ισραηλινός Στρατός και η Αρχή Ασφαλείας του Ισραήλ την Παρασκευή (20/10).

Αποστολή στο Ισραήλ: Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ – Νέα στοιχεία για τους ομήρους της Χαμάς – Βίντεο

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μαχητικά αεροσκάφη του IDF έπληξαν πάνω από 100 τρομοκρατικούς στόχους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης μιας υπόγειας σήραγγας, αποθηκών όπλων και δεκάδων επιχειρησιακών κέντρων διοίκησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι επιθέσεις «εξουδετέρωσαν» μια τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς και σκότωσαν έναν στέλεχος της Χαμάς, τον Αμτζάντ Ματζέντ Μοχάμεντ Αμπού ‘Οντέ, ο οποίος πιστεύεται ότι συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, ανέφερε ο IDF.

Καταστράφηκαν επίσης τρομοκρατικά μέσα και όπλα που βρίσκονται σε τζαμί στη γειτονιά Jabaliya της Γάζας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τζαμί χρησιμοποιήθηκε ως «παρατηρητήριο από τρομοκράτες της Χαμάς».

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ διέταξε την υποχρεωτική εκκένωση της πόλης κοντά στα σύνορα του Λιβάνου

Οι κάτοικοι του Kiryat Shmona στο βόρειο Ισραήλ έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ την Παρασκευή.

Το Kiryat Shmona, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, φιλοξενεί 23.000 κατοίκους, δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάγιαν Λαζάροβιτς, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «υποχρεωτική εκκένωση».

Οι κάτοικοι θα μετεγκατασταθούν σε ξενώνες που επιδοτούνται από το κράτος, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η εκκένωση εγκρίθηκε από τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant και θα ηγηθεί του τοπικού δήμου μαζί με τα υπουργεία τουρισμού και άμυνας.

Τη Δευτέρα, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις και άλλες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ένα σχέδιο για την εκκένωση 28 κοινοτήτων που ζουν σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου. Ο Kiryat Shmona δεν βρισκόταν στη λίστα εκείνη τη στιγμή, αλλά βρίσκεται εντός της ακτίνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ