Το γαλάζιο ψάρι που αλιεύεται στην Αλάσκα γίνεται άσπρο μετά το μαγείρεμα και εντυπωσιάζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένας ψαράς από την Αλάσκα έπιασε ένα εντυπωσιακό ψάρι με ζωηρά χρώματα, το οποίο έχει μπλε σάρκα και μοιράστηκε στα social media πώς μοιάζει το ψάρι όταν μαγειρεύεται.

Ο Joe Chmeleck, ιδιοκτήτης του The Lodge στο Otter Cove, στο Homer της Αλάσκας, σύμφωνα με αναρτήσεις που μοιράστηκε στο Facebook και το Instagram έδειξε ότι τα γαλάζια φιλέτα του ψαριού αλλάζουν χρώμα όταν τηγανίζονται σε λάδι.

«Βγήκα για ψάρεμα σήμερα και έπιασα έναν rock greenling», έγραψε ο Chmeleck τον Αύγουστο. «Η σάρκα είναι μπλε. Όταν το μαγειρεύετε γίνεται λευκό. «Η μητέρα φύση είναι απίστευτη» σημείωσε.  Πολλοί σχολιαστές κάτω από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν ότι δεν ήξεραν ότι υπήρχε τέτοιο είδος ψαριού.

Σύμφωνα με το wikipedia το ψάρι rock greenling (Hexagrammos lagocephalus) είναι ένα είδος ψαριού με πτερύγια που ανήκει στην οικογένεια Hexagrammidae.

Τα συγκεκριμένα ψάρια συνήθως απαντώνται κατά μήκος της βόρειας ακτής του Ειρηνικού, από το Point Conception State Marine Reserve στην Καλιφόρνια έως τη Θάλασσα Bering στην Αλάσκα.

Το Τμήμα Ψαριών & Άγριας Ζωής του Όρεγκον και το Υπουργείο Ψαριών & Άγριας Ζωής της Ουάσιγκτον αναφέρουν πως τα rock greenling έχουν σκούρα λέπια που έχουν ένα σχέδιο με χρωματιστές πινελιές, που μπορεί να είναι καφέ, κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν καλό καμουφλάζ στα βραχώδη περιβάλλοντα που ζουν. Έχουν μπλε ή γαλαζοπράσινα στόματα και σάρκα, σύμφωνα με τους δύο οργανισμούς για την άγρια ​​ζωή.

Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι γιατί έχουν μπλε και πράσινες χρωστικές στο κρέας τους, αλλά γνωρίζουν ότι ο χρωματισμός συμβαίνει επειδή τα ψάρια παράγουν βιολογικά τη μπιλιβερδίνη, μια πράσινη χολή, σύμφωνα με το Oregon Sea Grant, ένα ίδρυμα θαλάσσιας έρευνας.

Τρέφονται με θαλάσσια σκουλήκια, καρκινοειδή και μικρά ψάρια, όπως σημειώνει το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια.

Συνήθως, αυτά τα είδη ψαριών μπορούν να αυξηθούν έως και 24 ίντσες σε μήκος και να ζυγίζουν έως και 1,83 κιλά. Οι αναρτήσεις του Chmeleck για το ψάρι προκάλεσαν περισσότερες από 1.000 αντιδράσεις, 600 σχόλια και 3.700 κοινοποιήσεις στο Facebook και στο Instagram μαζί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ