Τι λένε οι Γερμανοί για τη συμφωνία

Στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθούν 2 δισεκ. ευρώ αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

«Η Ελλάδα συμφώνησε με τους πιστωτές για τις μεταρρυθμίσεις», είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine, η οποία επισημαίνει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατάφερε να σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τώρα μένει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις το ελληνικό κοινοβούλιο και στη συνέχεια, την Παρασκευή, θα επικυρώσουν τη συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εξηγεί η FAZ.

«Αντιπαράθεση με τους πιστωτές στην Αθήνα: χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν θα λάβει τη δόση της βοήθειας ύψους δισεκατομμυρίων», σχολιάζει από την πλευρά της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία όμως προσθέτει ότι τελικά σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Η Die Zeit σημειώνει ότι η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της για οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Και προσθέτει: «Αν τις εγκρίνει το κοινοβούλιο, θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή περαιτέρω βοήθειας».

Η πιο σημαντική διαφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της ήταν τα κόκκινα δάνεια, σχολιάζει η Sueddeutsche Zeitung στο άρθρο της με τίτλο: «Συμφωνία με τους πιστωτές».

«Διαπραγματεύτηκαν επί ημέρες και τώρα συμφώνησαν σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων», επισημαίνει το Spiegel Online. Τώρα η Ελλάδα θα λάβει τη νέα δόση βοήθειας ύψους δύο δισεκ. ευρώ, προσθέτει το περιοδικό.

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία για προστασία δύο ταχυτήτων της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς

Τα τελευταία μέτρα… ως την ανακεφαλαιοποίηση 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ